Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peynirli Poğaça (Kıyır Kıyır)

Peynirli Poğaça (Kıyır Kıyır)
0
84

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Peynirli Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (Margarinde olabilir eritmeden kullanılacak)
  • 1 çay bardağı yoğurt (Çay bardağı ölçüsü 150mm)
  • 1 çay bardağı zeytinyağ (Sıvı yağda olabilir
  • 1 dolu yemek kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine kullanılacak)
  • 1 çay bardağı beyaz peynir (Ben migros beyaz peynir kullandım)
  • Maydanoz 1 tutam (Ben kullanmadım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un (Bardak ölçüsü 200mm)
  • Unu azar azar koyalım undan una fark olabilir
Üzeri için;
  • Susam
  • Çörek otu

Peynirli Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına tereyağı, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, sirke ve tuzu koyalım elimizle karıştıralım.
  2. Unu ve kabatma tozunu koyalım yumuşak bir hamur oluyor yoğuralım.
  3. En son peynirimizi elimizde ufalayarak karıştıralım.
  4. Hamurumuzdan yumurta kadar koparalım avucunuzun içinde yassılaştırarak d hali verip, kapatalım.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpelim.
  6. Önceden ısıtılmış 175 derecede pişirelim.
  7. Saklama kabında uzun mühlet tazeliğini koruyan bir poğaçadır kendileri. Sahura kahvaltıya bir alternatif olabilir. Güzel ramazanlar diliyorum.
Peynirli Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,229Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt