Peynirli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı sıcak süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı (sarısı üstüne sürülecek)
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 6-7 su bardağı un(kontrollü kullanalım unu)
- Lor peyniri ve maydanoz
- Ayırdığımız yumurta sarısı
Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabımıza sıcak sütü ve başka gereçleri sırasıyla ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra dikkatli bir halde azar azar denetimli unumuzu ekleyip ele yapışmayacak halde bir hamur yoğuralım .
- Üzerini streç sinema örterek mayalanmaya bırakalım.
- Daha sonra mayalanma süreci tamamlandığında hamurumuzu elimizle kenardan ortaya alarak havasını alalım .
- Bezelere ayırıp elimizle tahtanın yahut masanın üstünde biraz elimizle açalım(ben şekillendirici kullanarak hal verdim siz istediğiniz üzere biçimini verin)
- Daha sonra üzerine kenara ayırdığımız yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü pişene kadar pişirelim.