
Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 7-7.5 su bardağı un
- 2.5 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- susam
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 çay bardağı ılık su
- Köy peyniri
- 1 adet soğan
- Bir tutam maydanoz
Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak 5 su bardağı un’u bir kabın içerisine alalım ve ortasını çukur olacak biçimde açalım ılık suyu ekleyelim.
- Kuru mayayı da ekledikten sonra çay kaşığıyla hafif karıştıralım.
- Daha sonra şeker, tuz, sıvı yağını da ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Geri kalan unu da azar azar ekleyerek koyalım. Hafif ele yapışan bir hamur olacak.
- Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayası geldikten sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp elimizle hafif açtıralım ve içerisine hazırladığımız harçtan koyup yuvarlayalım.
- Hazırladığımız şerbetli sudan geçirip susamlayalım.
- Hamurun elinize yapışmaması için sıvı yağ kullanın.
- Fırında üzeri kızarıncaya dek 180-200 dereceye pişmeye bırakabiliriz. Ortalama 30 dakikada pişiyor.
bal yerine pekmezde kullanabilirsiniz, ????.Pu puf enfes poğaça
Afiyet olsun????.