Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 7-7.5 su bardağı un
- 2.5 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- susam
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 çay bardağı ılık su
- Köy peyniri
- 1 adet soğan
- Bir tutam maydanoz
Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak 5 su bardağı un’u bir kabın içerisine alalım ve ortasını çukur olacak biçimde açalım ılık suyu ekleyelim.
- Kuru mayayı da ekledikten sonra çay kaşığıyla hafif karıştıralım.
- Daha sonra şeker, tuz, sıvı yağını da ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Geri kalan unu da azar azar ekleyerek koyalım. Hafif ele yapışan bir hamur olacak.
- Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayası geldikten sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp elimizle hafif açtıralım ve içerisine hazırladığımız harçtan koyup yuvarlayalım.
- Hazırladığımız şerbetli sudan geçirip susamlayalım.
- Hamurun elinize yapışmaması için sıvı yağ kullanın.
- Fırında üzeri kızarıncaya dek 180-200 dereceye pişmeye bırakabiliriz. Ortalama 30 dakikada pişiyor.
bal yerine pekmezde kullanabilirsiniz, ????.Pu puf enfes poğaça
Afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.