Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça
0
25

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
peynirli-pogaca.jpg

Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler

• 250 gr margarin oda ısısında yumuşamış
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için
  • Ayırmış olduğumuz yumurta sarısı ve susam

Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle yumuşamış margarini derin bir kaba alıyoruz.
  2. Üzerine yoğurdu sıvı yağı, sirke, tuz, şeker ekliyoruz.
  3. 3 adet yumurtamızdan iki adedinin sarısını üzeri için ayırıyoruz.
  4. Geri kalanı margarinimizin üzerine ekleyip elimizle güzelce materyalleri yoğuruyoruz.
  5. Yoğurduğumuz materyallerimizin üzerine bir paket kabartma tozu ekleyip yavaş yavaş un ekliyoruz. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz hamurumuz sert olmamalıdır.
  6. Daha sonra elimizle hamurumuzu açıyoruz.
  7. Bir bardak yardımıyla yuvarlaklar yapıyoruz.
  8. Daha sonra rendelemiş olduğumuz peynirimizi bir ucuna serip fotoğrafta görüldüğü halde kapatıyoruz.
  9. Bütün poğaçalarımız hazır olduktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  10. Üzerine yumurta sarısı susam yahut çörek otu serpin.
  11. Dilediğiniz biçimde yapabilirsiniz. Süreç bittikten sonra evvelce ısıtılmış 180 derecede fırında pişirip üzerileri kızardığında fırından alıyoruz.
  12. Daha sonra birinci sıcaklığını aldıktan sonra servis edebilirsiniz.
Ben bu süreci yapıp buzdolabı poşetine koyup poğaçalarımı yaklaşık 2hafta boyunca buzlukta bulundurabiliyorum birdenbire konuğum geldiğinde çıkarıp fırına atıyorum sıcak olsun diye bazen de yarım saat erkenden çıkarıyorum ki yumuşak olsun diye ve böylelikle konuklarıma ikram ediyorum. Siz dilediğiniz üzere yapabilirsiniz.  ???? deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????????.

858,481Konular
981,455Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt