Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 250 gr margarin oda ısısında yumuşamış
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Ayırmış olduğumuz yumurta sarısı ve susam
Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumuşamış margarini derin bir kaba alıyoruz.
- Üzerine yoğurdu sıvı yağı, sirke, tuz, şeker ekliyoruz.
- 3 adet yumurtamızdan iki adedinin sarısını üzeri için ayırıyoruz.
- Geri kalanı margarinimizin üzerine ekleyip elimizle güzelce materyalleri yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz materyallerimizin üzerine bir paket kabartma tozu ekleyip yavaş yavaş un ekliyoruz. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz hamurumuz sert olmamalıdır.
- Daha sonra elimizle hamurumuzu açıyoruz.
- Bir bardak yardımıyla yuvarlaklar yapıyoruz.
- Daha sonra rendelemiş olduğumuz peynirimizi bir ucuna serip fotoğrafta görüldüğü halde kapatıyoruz.
- Bütün poğaçalarımız hazır olduktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı susam yahut çörek otu serpin.
- Dilediğiniz biçimde yapabilirsiniz. Süreç bittikten sonra evvelce ısıtılmış 180 derecede fırında pişirip üzerileri kızardığında fırından alıyoruz.
- Daha sonra birinci sıcaklığını aldıktan sonra servis edebilirsiniz.