Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
peynirli-pogaca.jpg

Peynirli Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • ️250 gram oda sıcaklığında margarin
  • ️2 adet yumurta (2 adedinin sarısı üzeri için)
  • ️2 yemek kaşığı yoğurt
  • ️1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • ️2 yemek kaşığı tozşeker
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️6-7 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
İç harcı için;
  • 2 kalıp ️beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz,
  • Yarım demet taze soğanı ince doğrayıp karıştıralım
Üzeri için;
  • ️2 adet yumurta sarısı

Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak 1 paket kuru mayayı 1 su bardağı ılık suyu bir kaba alalım.
  2. Üzerine 2 yemek kaşığı toz şekeri ilave edelim ve mayanın kabarmasını bekleyelim.
  3. Daha sonra margarini 2 yumurta akını yoğurdu ve tuzu bir kaba alım yoğuralım üzerine mayayı ekleyelim.
  4. Biraz yoğurduktan sonra üzerine unu ekleyelim yumuşak bir hamur olması gerekiyor. 30 dk hamuru dinlenmeye bırakalım.
  5. Dinlenen ve kabaran hamurumuzu 17-18 kesime bölelim.
  6. Avuç içi ile hamura bastırıp ortasına peynirli harcımızı ekleyelim hamuru kapatıp tekrar avuç içi ile bastıralım ve tepsiye dizelim.
  7. Tekrar mayalanması için 30-35 dk üzerini kapatıp dinlendirelim.
  8. Tepsi mayası alan hamurlarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp 190° de alt üst pisine kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,558Kullanıcılar
vedat09mSon üye
Üst Alt