Peynirli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- ️250 gram oda sıcaklığında margarin
- ️2 adet yumurta (2 adedinin sarısı üzeri için)
- ️2 yemek kaşığı yoğurt
- ️1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- ️2 yemek kaşığı tozşeker
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️6-7 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
- 2 kalıp ️beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz,
- Yarım demet taze soğanı ince doğrayıp karıştıralım
- ️2 adet yumurta sarısı
Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak 1 paket kuru mayayı 1 su bardağı ılık suyu bir kaba alalım.
- Üzerine 2 yemek kaşığı toz şekeri ilave edelim ve mayanın kabarmasını bekleyelim.
- Daha sonra margarini 2 yumurta akını yoğurdu ve tuzu bir kaba alım yoğuralım üzerine mayayı ekleyelim.
- Biraz yoğurduktan sonra üzerine unu ekleyelim yumuşak bir hamur olması gerekiyor. 30 dk hamuru dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen ve kabaran hamurumuzu 17-18 kesime bölelim.
- Avuç içi ile hamura bastırıp ortasına peynirli harcımızı ekleyelim hamuru kapatıp tekrar avuç içi ile bastıralım ve tepsiye dizelim.
- Tekrar mayalanması için 30-35 dk üzerini kapatıp dinlendirelim.
- Tepsi mayası alan hamurlarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp 190° de alt üst pisine kadar pişirelim.Afiyet olsun.