Peynirli Sebzeli Krep Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un ( 2 parmak eksik)
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 kase beyaz peynir
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil köy biberi
- 1-2 domates
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, kekik
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Peynirli Sebzeli Krep Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krep için yumurta sütle çırpılır.
- Su ve sıvı yağ ek edilir.
- Un ve tuz da eklenip karıştırılır.
- Sıvı bir kıvam elde edilir.
- Yapışmaz teflon tava ısıtılır.
- Krep harcından 1-1,5 kepçe aktarılır.
- Kepçenizin boyutuna nazaran ayarlayın.
- Piştiğinde başka istikameti çevrilir.Hafif kızarınca alınır.
- Diğerleri de tıpkı halde pişirilir.
- Bu ölçüden 6 adet krep elde ettim.
- İç harcı için biberler üçe dörde bölünüp ince ince doğranır.
- Az sıvı yağ ile bir tavada sotelenir.
- Sonrasında minik küp doğranmış domatesler tuz ve baharat ek edilip yumuşayana kadar pişirilir.
- Pişen kreplerin yarısına 1 yemek kaşığı kadar peynir yerleştirilir.
- Üzerine biraz sotelenmiş sebzelerden ek edilir.
- Diğer yarısı kapatılır ve tavada az sıvı yağ ile iki tarafı hafif kızartılır.
- Hepsi birebir halde hazırlanır. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun????.
Peynirli Sebzeli Krep Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı