Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Şerit Poğaça

Peynirli Şerit Poğaça
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
peynirli-serit-pogaca.jpg

Peynirli Şerit Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (Akı içi için, sarısı üzerine)
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Un
İçi için;
  • Beyaz peynir
Üzeri için;
  • Susam
  • Çörek otu
  • Haşhaş tohumu

Peynirli Şerit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Süt, şeker ve maya yoğurma kabında karıştırılır ve 5 dakika etkin olana kadar beklenir.
  2. Sıvı yağ, 2 adet yumurtanın akı, tuz ve denetimli bir formda un eklenir.
  3. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Bir streç sinema ile üzeri kapatılıp ılık bir ortamda 30 dakika mayalanmaya bırakılır.
  4. Mayalanan hamur 13 eşit bezeye bölünür ve bezeler avuç içiyle yuvarlanıp yanyana dizilir.
  5. Üzeri pak bir bez ile örtülüp 10 dakika dinlenmeye bırakılır.
  6. Fırın 200 derece alt üst ayar (=) olacak formda açılır. Tepsi yağlanır yahut pişirme kağıdı serilir.
  7. Dinlenen bezeler parmaklarla bastırılarak açılır. Orta kısmına rulet yahut bıçakla paralel şeritler kesilir.
  8. Şeritlerin üzerine gelecek halde peynir eklenir kenarlardan ortaya yanlışsız hamur birleştirilerek kapatılır. Karşıt çevrilip tepsiye dizilen poğaçaların üzerine bez örtülüp 10 dakika daha bekletilir.
  9. Üzeri için ayrılan yumurta sarıları sürülür. Üzerine isteğe bağlı susam, çörek otu, haşhaş tohumu serpilip fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Peynirli Şerit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt