
Peynirli Simit Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya (Instant)
- 6-6, 5 su bardağı un
- Tam yağlı peynir
- Yarım çay bardağı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- 1 kase kavrulmuş susam
Peynirli Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alalım. Üzerine şeker ve mayayı ekleyip 10 dakika etkinleşmesi için bekleyelim.
- Öteki gereçleri de ekleyip güzelce yoğuralım ve ağzını kapatıp sıcak ortamda 1 saat mayalanması için bekletelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
- Bu sırada susamı kavuralım. Başka bir kapta pekmez ve suyu karıştıralım. Peynirini hazırlayalım. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp bezeler yapalım. Hepsi bitince birinci yaptığımız bezeden başlayarak poğaçamızı yapalım.
- Elimizle açalım içerisine peyniri ek edip kapatalım. Oval form verelim. Evvel pekmezli suya akabinde susama bulayıp yağlanmış fırın tepsisine alalım. Bütün hepsi bitince tepside 10 dakika kadar mayalandıralım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.