Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Su Böreği

Peynirli Su Böreği
0
23

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
peynirli-su-boregi.jpg

Peynirli Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (kontrollü bir şekilde unu ekliyoruz)
  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kalıp peynir veya çökelek maydanoz

Peynirli Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta tuz un karıştırılarak ele hafif yapışan özlü hamur yoğrulur.
  2. 2dk dinlendirir.
  3. Mandalina büyüklüğünde 10 adet bezelere ayırıp unla pasta tabağı büyüklüğünde açıp dinlendiriyorum
  4. Açtığım bezleri tuzlu kaynayan suda haşlayıp soğuk su koyduğumuz kaba alıyorum.
  5. Tepsimin tabanını yağlayıp çiğ yufkanın birini tabana seriyoruz. Her kata yağ sürerek haşladığım 5 yufkayı alt katman yerleştiriyorum arasına peynirli maydanozlu karışımı serpiyorum.
  6. Diğer 5 yufkayı da haşlayıp aralarına yağ gezdirerek üst katmanı tamamlayıp ocak üzerinde kontrollü bir şekilde kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Peynirli Su Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt