Peynirli Tart Tanımı İçin Materyaller
- 125 gr.tereyağ yahut margarin (yumuşamış)
- 4-5 su bardağı elenmiş un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 6 çorba kaşığı yoğurt
- 1 yumurta akı (sarısı yüzüne)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 küçük kase peynir yada lor peyniri
- 1 orta uzunluk domates
- 2-3 sivri biber
- 1 tutam maydanoz
- Yumurta sarısı
Peynirli Tart Tanımı Yapılışı
- Domates biber küçük küçük doğranır, kıyılmış maydanoz ,peynir eklenir karıştırılır.
- Öteki tarafta margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı, tuz ,un ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan özlü bir hamur yoğrulur.
- Hamur iki bezeye ayrılır .
- Merdane ile açılan birinci beze yağlanmış unlanmış yuvarlak borcama yerleştirilir.
- Hamurun üzeri çatalla delinir kenarları 1/2 cm yükseltilir.
- İç materyali yerleştirilir .
- İkinci hamur açılır hamurun üzerinde küçük delikler açılır bu biçimde hamurun üzeri kapatılır.
- Yumurta sarısı sürülerek alt üst ayar 180 dereceli fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.