
Peynirli Tepsi Böreği (Sodalı Soslu) Tanımı İçin Materyaller
- 5-6 adet yufka
- 1 tabak rendelenmiş peynir
- Bir tutam maydanoz
- Pul biber
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Sade soda
- Susam, çörek otu
Peynirli Tepsi Böreği (Sodalı Soslu) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sos gereçlerini bir kasede karıştıralım.
- Tepsimizi yağlayalım. (dikdörtgen tepsi, borcam da olur).
- Birinci yufkalı tepsiye düz formda yerleştirip dışta kalan kenarlarını içine hakikat büküp yerleştirelim. (en alt tabanı düz olması için).
- Ortasına eşit halde sostan sürüyoruz.
- İkinci yufkayı işe büzüştürerek yerleştiriyoruz sostan eşit halde sürüyoruz.
- Üçüncü katını da büzüştürüp hazırladığımız bir tabak peynirimizi eşit biçimde yerleştiriyoruz.
- Yalnızca 3. Katına peynir katına sostan sürmüyoruz.
- Dördüncü katını da büzüştürüyoruz ve sostan sürüyoruz.
- En son katını büzmeden dışta kalan kenarlarını içe alta gelecek biçimde düzleyip sosunu sürüp eşit biçimde dilimliyoruz.
- Sodayı yavaş yavaş her yerine döküyoruz.
- 1 gece evvelden yapıp sodalı formda dinlendirirseniz daha hoş olacaktır.
- En son üzerine çörek otu atıp evvelden ısıtılmış fırında 180 derece de 35 dk kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun ????.