Peynirli Tepsi Böreği Sosu Yoğurtlu Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet yufka
- 3 su bardağı sulu yoğurt
- 2 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- Dilediğiniz peynir çeşidi (Ben 3 çeşit kullandım çok lezzetli oluyor)
- Çörek otu
- Susam
Peynirli Tepsi Böreği Sosu Yoğurtlu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir kapta yumurtaları çırpıyoruz (birtanenin sarısını ayırıyoruz üzeri için)
- Yoğurt ve sıvı yağ koyup karıştırıyoruz fırın tepsisini yağlıyoruz bir yufkayı altına seriyoruz.
- 2 yufkayı sosun içine batırıp tam sosa buluyoruz buruşturarak tepsiye koyuyoruz maydanozu doğruyoruz peynirler ile karıştırıyoruz her tarafa eşit bir formda tepsiye yayıyoruz.
- Kalan 2 yufkayı da sosa batırıp peynirin üzerine buruşturarak koyuyoruz.
- Kenardan sarkan yufkayla üzerini kapatıyoruz.
- Kalan sosun içine yumurta sarısı nı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup karıştırıyoruz.
- Böreği dilimleyip üzerine sosu döküyoruz çörekotu susam serpiyoruz.
- 180 c fırında alt üst kızarana kadar denetimli bir formda pişiriyoruz. Afiyet olsun.