Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peynirli Tepsi Böreği

Peynirli Tepsi Böreği
0
72

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
peynirli-tepsi-boregi.jpg

Peynirli Tepsi Böreği Tanımı İçin Gereçler

• 7’li hazır yufka
İç Harcı için
  • 400 gram lor peyniri
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
  • Yarım demet maydanoz
Sosu İçin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 şişe maden suyu

Peynirli Tepsi Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yağlanmış fırın tepsisine evvel bütün yufka serelim. Kenarlarını kesmeyin en son üstüne kapatacağız.
  2. 2 yufkamızı elimizle koparıp sosun içine batırıp tepsiye tertipli olarak serelim.
  3. 2 yufkanın sonunda iç harcımızın yarısını serpelim. 2 yufka daha sosumuza batırıp koyalım. Tekrar kalan harcımızı dökelim.
  4. Kalan 2 yufkayı da sosa bandırıp koyalım. En son kenarlarda kalan modülleri kapatalım.
  5. Böreğimizi keselim. Kalan sosu üzerine eşit ölçüde sürelim. Fırına verelim 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Similar threads

Sodalı Tepsi Böreği Tanımı İçin Materyaller ️5 adet yufka️2 adet adet yumurta️2 su bardağı süt️1 su bardağı sıvı yağ️Yarım su bardağı yoğurt️1 çay kaşığı tuz️Peynir️Maydanoz (İsteğe bağlı ben koymadım bebeğim var diye)️1 adet soda Sodalı Tepsi Böreği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Su Böreğini Aratmayacak Peynirli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler 6 tane hazır yufka2 adet yumurta2.5 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağDolu 2 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı tuzBüyük bir kalıp beyaz peynirYarım demet maydanoz Üzerine serpmek için; Susam Su Böreğini Aratmayacak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Peynirli Sodalı Tepsi Böreği Tanımı İçin Gereçler  5 adet yufka Sosu için;  2 yumurta (birisinin sarısı üstüne)1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet maden suyu İç harcı:  1 küçük demet maydanoz 250 gram lor peynirKaşar peyniri Peynirli Sodalı Tepsi Böreği Tanımı Yapılışı Sodalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Peynirli Tepsi Böreği Sosu Yoğurtlu Tanımı İçin Materyaller 5 adet yufka3 su bardağı sulu yoğurt2 yumurta1 su bardağı sıvı yağYarım demet maydanozDilediğiniz peynir çeşidi (Ben 3 çeşit kullandım çok lezzetli oluyor)Çörek otuSusam Peynirli Tepsi Böreği Sosu Yoğurtlu Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Peynirli Katlama Böreği Tanımı İçin Materyaller 6 yaprak yufka Sosu İçin 2 yumurta2 kaşık yoğurt2 bardak sütYarım bardak sıvı yağ İç Gereci İçin 200 gram peynir200 gram kaşar peyniri Peynirli Katlama Böreği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak sosu hazırlayalım, bir kapta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt