Peynirli Tepsi Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 7’li hazır yufka
- 400 gram lor peyniri
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı yağ
- 1 yumurta
- 1 şişe maden suyu
Peynirli Tepsi Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yağlanmış fırın tepsisine evvel bütün yufka serelim. Kenarlarını kesmeyin en son üstüne kapatacağız.
- 2 yufkamızı elimizle koparıp sosun içine batırıp tepsiye tertipli olarak serelim.
- 2 yufkanın sonunda iç harcımızın yarısını serpelim. 2 yufka daha sosumuza batırıp koyalım. Tekrar kalan harcımızı dökelim.
- Kalan 2 yufkayı da sosa bandırıp koyalım. En son kenarlarda kalan modülleri kapatalım.
- Böreğimizi keselim. Kalan sosu üzerine eşit ölçüde sürelim. Fırına verelim 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.