iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Yufka Böreği
Sütlü Yufka Böreği Tarifi
MALZEMELER
1 paket yufka
1 litre süt
23 yemek kaşığı tereyağ ( 50 gr )
250 gr beyaz peynir
Bir demet maydanoz
1 adet yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı çöreotu
HAZIRLANIŞI
Maydanozları yıkayıp ince ince doğrayın Bir kabın içinde peynirle maydanozu adilane karıştırın
Tereyağını oda sıcaklığında eritin Yufkayı bir masanın veya tezgahın üstünde açın
Ve yufkanın iç kısmının her tarafına tereyağı sürün
Sonra yarım ay şekline gelecek şekilde ; yufkayı katlayın Yağlı tarafı içerde kalacak
İkiye katladığınız yufkayı bir bıçakla üçgen şeklinde dört eşdeğer parçaya belli
Kestiğiniz her parçanın içine bir miktar maydanozlu peynir yerleştirin ve katlayın
Tüm börekleri hazırladıktan sonra derin bir kabın içine sütü doldurun
Katladığınız börekleri süt batmış kabın içine yerleştirin Böreklerin sütün yüzeyine çıkmaması için üstüne ufak bir kap yerleştirin ve bu şekilde buz dolabında bir saat bekletin
Bir saat daha sonra sütün içindeki börekleri dikkatlice teker teker çıkarın
Çıkardıktan sonra üzerindeki sütü bırakması için böreğin gönder kısımlarını kibarca sıkın Çok fazla sıkmayın hafif sulu olacak
Hemen gerisinde bir tepsiye dizin Üzerine bir fırça ile yumurta sarısı sürün ve çöreotu serpin
180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın *
Sütlü Yufka Böreği Tarifi
MALZEMELER
1 paket yufka
1 litre süt
23 yemek kaşığı tereyağ ( 50 gr )
250 gr beyaz peynir
Bir demet maydanoz
1 adet yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı çöreotu
HAZIRLANIŞI
Maydanozları yıkayıp ince ince doğrayın Bir kabın içinde peynirle maydanozu adilane karıştırın
Tereyağını oda sıcaklığında eritin Yufkayı bir masanın veya tezgahın üstünde açın
Ve yufkanın iç kısmının her tarafına tereyağı sürün
Sonra yarım ay şekline gelecek şekilde ; yufkayı katlayın Yağlı tarafı içerde kalacak
İkiye katladığınız yufkayı bir bıçakla üçgen şeklinde dört eşdeğer parçaya belli
Kestiğiniz her parçanın içine bir miktar maydanozlu peynir yerleştirin ve katlayın
Tüm börekleri hazırladıktan sonra derin bir kabın içine sütü doldurun
Katladığınız börekleri süt batmış kabın içine yerleştirin Böreklerin sütün yüzeyine çıkmaması için üstüne ufak bir kap yerleştirin ve bu şekilde buz dolabında bir saat bekletin
Bir saat daha sonra sütün içindeki börekleri dikkatlice teker teker çıkarın
Çıkardıktan sonra üzerindeki sütü bırakması için böreğin gönder kısımlarını kibarca sıkın Çok fazla sıkmayın hafif sulu olacak
Hemen gerisinde bir tepsiye dizin Üzerine bir fırça ile yumurta sarısı sürün ve çöreotu serpin
180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın *