Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli ve Sütlü Yufka Böreği

Peynirli ve Sütlü Yufka Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Sütlü Yufka Böreği



Sütlü Yufka Böreği Tarifi





MALZEMELER

1 paket yufka
1 litre süt
23 yemek kaşığı tereyağ ( 50 gr )
250 gr beyaz peynir
Bir demet maydanoz
1 adet yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı çöreotu

HAZIRLANIŞI

Maydanozları yıkayıp ince ince doğrayın Bir kabın içinde peynirle maydanozu adilane karıştırın
Tereyağını oda sıcaklığında eritin Yufkayı bir masanın veya tezgahın üstünde açın
Ve yufkanın iç kısmının her tarafına tereyağı sürün

Sonra yarım ay şekline gelecek şekilde ; yufkayı katlayın Yağlı tarafı içerde kalacak
İkiye katladığınız yufkayı bir bıçakla üçgen şeklinde dört eşdeğer parçaya belli
Kestiğiniz her parçanın içine bir miktar maydanozlu peynir yerleştirin ve katlayın
Tüm börekleri hazırladıktan sonra derin bir kabın içine sütü doldurun

Katladığınız börekleri süt batmış kabın içine yerleştirin Böreklerin sütün yüzeyine çıkmaması için üstüne ufak bir kap yerleştirin ve bu şekilde buz dolabında bir saat bekletin
Bir saat daha sonra sütün içindeki börekleri dikkatlice teker teker çıkarın

Çıkardıktan sonra üzerindeki sütü bırakması için böreğin gönder kısımlarını kibarca sıkın Çok fazla sıkmayın hafif sulu olacak

Hemen gerisinde bir tepsiye dizin Üzerine bir fırça ile yumurta sarısı sürün ve çöreotu serpin

180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın *
 
858,505Konular
982,708Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt