Peynirli Zeytinli Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 su bardağı un
- 12-13 tane zeytin
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 2 dal taze yeşil soğan
- 1 tane kapya kırmızı biber
- Bir tutam maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı silme karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Biraz tereyağı, susam ve çörek otu
Kek kalıbı 26 cm
Peynirli Zeytinli Tuzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kapya biber,maydanoz, yeşil soğan, ince ince doğranır.
- Zeytin çekirdeğinden çıkartılıp doğranır.
- Peynir ufalanır.
- Yumurta şeker, sıvı yağ, yoğurt,baharat ve tuz eklenerek çırpılır.
- Un, mısır unu ve kabartma tozu eklenir. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır.
- Doğranan malzemeler eklenir ve spatulayla karıştırılır.
- Kek kalıbı yağlanır susam serpilir ve kek harcı kalıba dökülür.
- Koyu kıvamlı harç olduğu için bir iki defa uygun tezgahta kek kalıbı tezgaha vurulur. (kek harcı her tarafa eşit yayılması için).
- Önceden ısıtılmış fırında 170°/180°de pişirilir.Yaklaşık 170°-180 °alt üst ayarda 45-50 dakika pişti (kontrollü pişirin fırından fırına pişme süresi çok az farklılık gösterebilir
- Pişen kek kalıptan çıkarılıp dilimlere kesilerek servis edilir.