Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pezik Sarması Karışık Kuru Dolma

Pezik Sarması Karışık Kuru Dolma
0
67

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pezik-sarmasi-karisik-kuru-dolma.jpg

Pezik Sarması Karışık Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram dana kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı toz biber
  • 2 dis sarmısak
  • 1 demet pazı
  • 6 âdet kuru kabak
  • 6 adet kuru dolmalık biber
  • 6 adet kuru patlıcan
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
  • Sarmısaklı yoğurt
  • Tereyağı
  • Toz biber

Pezik Sarması Karışık Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Merhaba arkadaşlar öncelikle peziklerin saplar kesilir, pazılar büyüklüğüne göre sarmalık parçalara ayrılır, su kaynayan tencerenin içine batırılıp çıkartılır yani 2 saniye kadar çünkü fazla sıcak suda kalırsa parçalanır.
  2. Arkasından kurutmalıklar sıcak suda 3-4 dakika bekletilir kevgirle alınır. Onlar süzgeçte beklesin iç malzeme hazırlanır. Pirinç çe bulgur karıştıralım, yıkayalım.
  3. Soğan ve sarımsak küçük doğranır kıyma, baharatı yağ salça eklenir sonra pezikler sarılır damarı olan yerleri bıçağın arkası ile ezerek düzleştirebilirsiniz.
  4. Kurutmalar doldurulur tencereye dizilince üzerine sosu hazırlanarak dökülür tencerenizin boyutuna göre bir tabak koyarsanız yemeğimiz dağılmaz. Kısık ateşte 45 dakika pişirilir.
  5. Pişen dolma ve sarmamızı servis tabağına alınıp ister sade ister sarmısaklı yoğurt ve üzerine tereyağı toz biber yakılarak dökülür tabi bu tamamen isteğinize bağlı. Şimdiden afiyetler olsun.
Pezik Sarması Karışık Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Lahana Sarması Ve Kuru Dolma (Karışık Dolma) Tarifi İçin Malzemeler Yarım küçük boy lahana (ben lahanaları daha önce haşlayıp buzluğa atmıştım bu sekilde daha pratik hazır oluyor)10 adet kuru biber İç harcı için; 2 su bardağı pirinç1 adet büyük boy kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Zeytin Yağlı Kuru Dolma Ve Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller 250 gram salamura bağ yaprağı10 adet dolmalık kuru patlıcan10 adet kuru dolmalık biber İç harç; 4 su bardağı pirinç2 adet orta uzunluk soğan6-7 diş sarımsak2 adet yeşil biber3 adet orta uzunluk domates yahut konserve domates1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Etli Kuru Dolma Ve Beyaz Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler Kuru biber dolmaPatlıcan dolmaBeyaz lahana200 gram kuzu et1 adet soğan1 adet domates2 diş sarımsak1 adet biberİsteğe bağlı pirinç1 kaç dal maydanoz1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı toz sumak1 çay kaşığı kimyonYarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Karışık Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler 35-40 adet kuru patlıcan ve biber İç malzemesi 1,5 su bardağı pirinç2 adet büyük boy küçük doğranmış soğan2 diş rendelenmiş sarımsak1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 su bardağı zeytinyağYarım demet ince kıyılmış maydanoz1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Kuru Dolma Yarak Ve Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler 400 gram kıyma1 adet soğan1 adet domates1 adet yeşil biberYarım demet maydanoz3 yemek kaşığı karışık salça1 su bardağı sıvı yağTuz, karabiber, pul biber1 kase pirinç Doldurmak için; 400 gram asma yaprağı10 adet kuru biber10 adet kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt