Pide Görünümünde Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane yufka
- 100 gram kadar tulum peyniri
- 3-4 kısım maydanoz
- 1 tane yumurta
- Yarım çay bardağından biraz fazla süt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Susam çörekotu
Pide Görünümünde Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yufkanın birtanesini ufak yuvarlak borcama koyuyoruz kenarlarını dışarı gelecek formda sarkıtıyoruz.
- Daha sonra başka yufkayı 4 modüle bölüp borcamın ortasına 2 parçayı yerleştiriyoruz alt taban ince olmasın diye.
- Maydanozları ince doğrayıp peynire karıştırıyoruz ve borcama serdiğimiz yufkanın üzerine serpiştiriyoruz istediğiniz peynir olabilir.
- Daha sonra kalan iki modül yufkayı da üzerine kapatıyoruz.
- Kenarlardan sarkan yufkaları da kapatıp üzerine süt yumurta ve zeytinyağını çırpıp döküyoruz.
- Son olarak susam ve çörekotu serpiştiriyoruz.
- 180 derecede 25 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz çıkartıp üzerine su serpip bezle kapatıyoruz birinci sıcağı çıkınca dilimlere ayırıp servis ediyoruz afiyet olsun ????.