Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 600/700 gram un
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- Yarım çay kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı su ( hamurun kıvamına nazaran eklene bilir)
- 400 gram kıyma
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet kuru soğan
- 6/7 adet yeşil sivri biber
- 2/3 adet domates
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yumurta sarısı
Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu bir derin kaba alınız ve ortasını havuz formunda açınız ve tuzunu ve toz şekerini ortasına koyunuz.
- 1 bardağı süt ılıttıktan sonra 1 bardağı suyu karıştırıp unun ortasına koyunuz.
- Yaş mayamızı hamurun ortasında ılıttığımız sütü ve suyla yumuşatarak eziniz mayamızı.
- Erittiğimiz mayamıza yarım çay bardağı sıvı yağımızı ekleyerek yoğurmaya başlayabiliriz.
- Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerine streçle kapatıp bir kenara alıp mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurlarımız 20/25 dakika kadar mayalanabilir.
- Şimdi iç harcımızı hazırlamaya başlaya biliriz derin bir kaba 600/700 gram kıymamızı alalım ve 3/4 adet kuru soğanları küçük küçük doğrayıp kıymamıza ekleyelim isterseniz isteğe nazaran robot yardımıyla soğanları çekebilirsiniz.
- 5/6adet yeşil sivri biberleri küp küp biçiminde doğruyoruz ve kıymanın üzerine ekliyoruz.
- Eklediğimiz sivri biberlerin üzerine 2 yemek kaşığı salça ek ediyoruz.
- Tuzunu karabiberini atıyoruz ve kekik ve pul biberini ek ediyoruz .
- Üzerine son olarak yarım çay bardağı sıvı yağını ek ediyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz kıyma harcımızı.
- Mayalanan hamurlarımızı beze haline getiriniz ,avucunuzun büyüklüğünde yapabilirsiniz.
- Beze haline getirdiğimiz hamurlarımızı oklava yahut merdane yardımıyla açmaya başlayabilirsiniz.
- Açtığımız hamurları tepsimizin altını yağlayabilirsiniz yahut yağlı kağıt kullanabilirsiniz ,ben yağlamayı tercih ettim.
- Hamurlarımızı tepsiye yerleştirdikten sonra kıyma harcımdan çokça koyup form verdim.
- Böyle sırayla tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürünüz güzelce ve 180 derece 20/25 dakika kadar pişiriniz.
- Fırına pideleri sürmeden açmayınız fırını ne vakit pideleri fırına koyarsanız o vakit fırını çalıştırınız.
Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı