Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pide Tarifi

Pide Tarifi
0
22

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 600/700 gram un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı su ( hamurun kıvamına nazaran eklene bilir)
İç harcı için ;
  • 400 gram kıyma
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet kuru soğan
  • 6/7 adet yeşil sivri biber
  • 2/3 adet domates
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
  • 2 adet yumurta sarısı

Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unu bir derin kaba alınız ve ortasını havuz formunda açınız ve tuzunu ve toz şekerini ortasına koyunuz.
  2. 1 bardağı süt ılıttıktan sonra 1 bardağı suyu karıştırıp unun ortasına koyunuz.
  3. Yaş mayamızı hamurun ortasında ılıttığımız sütü ve suyla yumuşatarak eziniz mayamızı.
  4. Erittiğimiz mayamıza yarım çay bardağı sıvı yağımızı ekleyerek yoğurmaya başlayabiliriz.
  5. Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerine streçle kapatıp bir kenara alıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  6. Mayalanan hamurlarımız 20/25 dakika kadar mayalanabilir.
  7. Şimdi iç harcımızı hazırlamaya başlaya biliriz derin bir kaba 600/700 gram kıymamızı alalım ve 3/4 adet kuru soğanları küçük küçük doğrayıp kıymamıza ekleyelim isterseniz isteğe nazaran robot yardımıyla soğanları çekebilirsiniz.
  8. 5/6adet yeşil sivri biberleri küp küp biçiminde doğruyoruz ve kıymanın üzerine ekliyoruz.
  9. Eklediğimiz sivri biberlerin üzerine 2 yemek kaşığı salça ek ediyoruz.
  10. Tuzunu karabiberini atıyoruz ve kekik ve pul biberini ek ediyoruz .
  11. Üzerine son olarak yarım çay bardağı sıvı yağını ek ediyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz kıyma harcımızı.
  12. Mayalanan hamurlarımızı beze haline getiriniz ,avucunuzun büyüklüğünde yapabilirsiniz.
  13. Beze haline getirdiğimiz hamurlarımızı oklava yahut merdane yardımıyla açmaya başlayabilirsiniz.
  14. Açtığımız hamurları tepsimizin altını yağlayabilirsiniz yahut yağlı kağıt kullanabilirsiniz ,ben yağlamayı tercih ettim.
  15. Hamurlarımızı tepsiye yerleştirdikten sonra kıyma harcımdan çokça koyup form verdim.
  16. Böyle sırayla tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürünüz güzelce ve 180 derece 20/25 dakika kadar pişiriniz.
  17. Fırına pideleri sürmeden açmayınız fırını ne vakit pideleri fırına koyarsanız o vakit fırını çalıştırınız.
Şimdiden herkese afiyet olsun ????.

Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt