
Pide Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 300 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 50 gram tereyağ
Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tost makinesinde pide yapmayı denediniz mi hiç
- Birinci olarak hamuru yoğurun mayalanmaya bırakın.
- İç harcı için soğanı yemeklik doğrayın, yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavurun, üzerine kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Üzerine salça, tuz ve karabiber ekleyip biraz daha kavurun. Soğumaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modül alıp yuvarlayın.
- Tepsiye koyup üzerine bir bez örtün, 15 dakika daha mayalandırın.
- Küçük bezeleri tezgahta hafif unlayarak uzunlamasına açın, ortasına kıymalı harçtan koyup kenarlarını üzerine yanlışsız getirip birleştirin.
- Tost makinesinin içine yağlı kağıt yerleştirin, üzerine yaptığınız küçük pidecikleri koyup kızarana kadar pişirin, pişen pideleri alıp üzerine çatalla tereyağ sürün.
- Hepsi bitene kadar tıpkı süreci yapın.