Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pide

Pide
0
30

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1-1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta(beyazı içine, sarısı dışına)
  • 1 paket instant maya
  • 5,5 su bardağı un(hamurunuza nazaran de değişebilir, denetimli ekleyin)
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu

Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Su, süt, şeker, tuz, sıvı yağ, yumurta beyazı, instant maya ve unu bir kaba alıp yoğuruyoruz. Unu denetimli olarak ekleyin.
  2. Hamurun üzerini örterek yaklaşık 1-1,5 saat kadar mayalandıralım.
  3. Mayalanan hamuru 3 yahut 4 eşit kesime bölelim( ben 3 kesime böldüm) ve beze haline getirelim.
  4. Bezeleri yağlı kağıt serilmiş tepside de 20 dakika daha üstü kapalı bekletelim.
  5. Bekledikten sonra bezeleri elimizle açalım, pide formu verelim.
  6. Yumurta sarısının üzerine sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  7. Hamurun üzerine sürelim. Pide biçimini tekrardan belirginleştirelim.
  8. Üzerlerine çörek otu ekleyelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pidelerimizi teker teker pişirelim.Afiyet olsun????.
Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Küçük Pide Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 4 su bardağı un1 paket instant maya2 silme tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker2 su bardağı ılık su Kıymalı harç için 300 gram kıyma1 adet yeşil biber1 adet kırmızı biber1 adet soğan1 yemek kaşığı salçasıKarabiberPul biberToz kırmızı biberTuz1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Pide Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 paket kuru maya1 yumurta beyazı içine(sarısı üstüne)1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı sıvı yağ4,5-5 su bardağı un Üzeri için; SusamÇörek otu Pide Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Pide Tanımı İçin Gereçler 5 su bardağı un1.5 su bardağı ılık su1 paket instant maya1.5 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker Üzeri İçin 1 yemek kaşığı yoğurt1 yumurta sarısıSusam Pide Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Merhabalar, öncelikle maya, su ve şekeri bir kaba alıyoruz. Diğer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Kuşbaşılı Pide Tanımı İçin Materyaller Pide hamuru için; 2 su bardağı ılık su1 paket instant maya2 yemek kaşığı şeker1.5 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı sıvı yağAldığı kadar un İç harcı için; 500 gram yağsız kuşbaşı1 tane soğan1 tane kırmızı biber1 tane yeşil biber2 adet orta uzunluk domates1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Kıymalı Pide Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 su bardağı ılık süt1 bardak ılık suYarım su bardağı yoğurtYarım su bardağı sıvı yağ2 yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine)1 tatlı kaşığı tuz1 paket instant maya6.5 su bardağı un (kontrollü eklenmeli) İç harcı için; 500 gram kıyma5 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt