Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1-1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta(beyazı içine, sarısı dışına)
- 1 paket instant maya
- 5,5 su bardağı un(hamurunuza nazaran de değişebilir, denetimli ekleyin)
- 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, süt, şeker, tuz, sıvı yağ, yumurta beyazı, instant maya ve unu bir kaba alıp yoğuruyoruz. Unu denetimli olarak ekleyin.
- Hamurun üzerini örterek yaklaşık 1-1,5 saat kadar mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru 3 yahut 4 eşit kesime bölelim( ben 3 kesime böldüm) ve beze haline getirelim.
- Bezeleri yağlı kağıt serilmiş tepside de 20 dakika daha üstü kapalı bekletelim.
- Bekledikten sonra bezeleri elimizle açalım, pide formu verelim.
- Yumurta sarısının üzerine sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
- Hamurun üzerine sürelim. Pide biçimini tekrardan belirginleştirelim.
- Üzerlerine çörek otu ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pidelerimizi teker teker pişirelim.Afiyet olsun????.