Pideli Köfte (İskender) Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram yağlı kıyma
- 1 çay bardağı ekmek kırıntısı
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Kırmızı biber
- Kimyon
- Yarım çay bardağı su
- 1 kg un
- 1 paket maya
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- 1 su bardağı su
Pideli Köfte (İskender) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sarımsak ve biberleri satır ortası bıçakla ince ince kıyıyoruz.
- Daha sonra kıymanın içine ekmek kırıntısı baharatlar ve kıydığımız biber ve sarımsakları ekliyoruz.
- Güzelce yoğuralım ve ince uzun formda (Parmak gibi) biçim verip çok az tereyağı ve zeytinyağ ile kızartıyoruz.
- Pidelerimizi küp küp doğrayıp, üzerine hazırladığımız sostan döküp, köftelerimizi diziyoruz.
- Köftelerin üzerine tekrar sosumuzdan döküp, en son üzerine yoğurt koyup, servis edelim.
- İsterseniz ekstra üzerine tereyağı kızartıp, dökebilirsiniz.