Pideli Köfte Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağından bir parmak eksik galeta unu
- 1 çay bardağı su
- Biraz zeytinyağı
- Karabiber, kimyon, tuz
- 4 silme yemek kaşığı salça ( bu ölçü ile 4 porsiyon çıkıyor ve bol köfteli oluyor)
- Biraz tuz
- Açmak için su
- Tereyağı
- Ayrıyeten (3 tane boş pide )
- Domates
- Biber
Pideli Köfte Tanımı Yapılışı
- Köftesi için tüm malzemeyi yoğurup minik toplar elde edip incecik hale getirin.
- Üzerini streç ile ip buzdolabında dinlendirin.
- Boş pideleri tereyağı sürüp tavada biraz önlü artlı kızartıp küp küp doğrayıp servis tabağına alın.
- Başka bir yerde salçalı sos yapın kaynatın.
- Köfteleri kızartın.
- Salçalı sostan pidelerin üstüne gezdirin her yerine gelsin.
- Üzerine köfteleri dizin.
- En son tereyağını kızdırıp üstüne gezdirin.
- Biber domates ve yoğurt ile servis yapın.
Deneyeceklere afiyet olsun.