
Pideli Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 çay bardağından biraz az galeta unu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım çay bardağı su
- 4 yemek zeytinyağ
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 2-2, 5 su bardağı su
- Tuz
- 1 adet tırnak pide
- Tereyağ
- Yoğurt
- Domates
- Biber
Pideli Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köftesi için yoğurma kapına tüm materyaller alınır uygun bir biçimde yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alınır el hafif yağlanır form verilir.
- Pideler küp küp doğranın kısık ateşte iki yemek kaşığı tereyağı ile kıtırlaştırılır.Servis tabağına alınır.
- Salçalı sos içinde az bir sıvı yağda salça hafif kavrulur su ve tuz eklenir.
- Kıvam alana kadar kaynatılır.
- Pidelerin üzerine gezdirilir.
- Köfteler tavada ızgarada yahut benim üzere döküm tavada kızartılır pidelerin üzerine dizilir.
- Köftelerin üzerine tereyağ kızdırılıp gezdirilir.
- Servis tabağının yanına yoğurt ve sebzeler eklenir servis yapılır.
Daha fazla ayrıntı ve tanım için instagram sayfama bekliyorum: mervenin_lezzetleri16.