Pideli Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 3 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber, kimyon
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 adet tırnak pide (2 kişi için küçük uzunluk kafidir. )
- Domates
- Maydanoz
- Yoğurt
- Sos materyalleri
- 1 ,5 çorba kaşığı domates salçası
- 1 şu bardağından iki parmak eksik su
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Pideli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte üretimi için; tüm materyalleri güzelce yoğurup, dinlemek üzere buzdolabına yerleştirelim. En az 1 saat dinlenirse daha âlâ özleşen bir köfte olur.
- 1 saat sonra istediğimiz hali verip hafif yağlanmış bir tavada ızgara olacak biçimde pişirilir.
- İsterseniz bu süreci hafif yağlanmış bir borcama dizerek 180 derecede fırında da yapabilirsiniz, ben hafif ve pratik olması için fırını tercih ediyorum lezzetinde değişiklik olmuyor.
- Pidelerimizi küp halinde doğrayıp hafif yağlanmış tavada ısıtıyoruz.
- Su ile açtığımız domates sosumuzu tereyağını, tuzunu ek ederek pişiriyoruz.
- Servis tabağına evvel pidelerimizi alıp üzerine sosumuzu döküyoruz.
- Üzerine köftelerimizi yerleştirip isteğe nazaran bir ölçü daha tereyağını eritip tabağımızın üzerine gezdirerek yoğurt, maydanoz ve domates eşliğinde pideli köftelerimiz servise hazırdır. Afiyetler olsun.