Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

pierogi tarifi resimli

pierogi tarifi resimli
0
79

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Pierogi resimli tarif,
pierogi nasıl yapılır,
pierogi malzemeleri neler

Malzemeler:

İci icin
• 1 adet buyuk boy haşlanmış patates
• 1 2 ince doğranmış soğan
• 2 corba kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı kaşar peynir rendesi

Hamur
• 1 yumurta
• 13 su bardağı sut
• Bir cimdik tuz
• Aldığı kadar un

Kızartmak icin
• 2 kaşık tereyağı

Yapılışı:
1 İnce kıyılmış soğanlar tereyağında olunceye kadar kavrulur
2 Haşlanmış patates ve kaşar peyniri bir kaba alınır ve kavrulmuş soğanlar ve bir miktar tuz eklenerek, pure kıvamına gelene kadar ezilerek karıştırılır
3 Daha sonra karıştırma kabında yumurta ve sut cırpılır
4 Cırpılan karışıma oncelikle bir su bardağı un eklenir ve karıştırılır
5 Yapışkan bir hamur elde edilir ve azar azar un ilave edilerek yapışmayacak yumuşak kıvam elde edilene kadar yoğrulur
6 Hamur sarılarak 15 dakika bekletilir
7 Daha sonra hamur 2 eşit bezeye bolunur ve mantı hamuru inceliğinde acılır
8 Ağzı yuvarlak bir bardak yardımıyla acılan hamurdan kucuk yuvarlak hamur parcaları elde edilir
9 Daha sonra hazırlanana ic daire hamurların icine yumurta beyazı suruldukten sonra bir koşesine konulur ve oteki koşesinden kapatılır
10 Kaynayan suda haşlanarak pişirilir
11 Haşlanan pierogiler, sudan alınarak tavada kızdırılan tereyağda alt ust cevrilerek pişirilir
12 Ekşi krema, yoğurt veya labne peyniri ile suslenerek servis edilir

Afiyet Olsun

Not : Hamur icerisine harc koyulmadan once yumurta beyazının surulmesinin sebebi, haşlanacak mantıların suda acılmasını onlemektir Dilerseniz surmeyebilirsiniz

imagespierogitarifiresimli5ad46652be054
 
858,505Konular
982,730Mesajlar
33,058Kullanıcılar
doguqanSon üye
Üst Alt