Pierogi resimli tarif,
pierogi nasıl yapılır,
pierogi malzemeleri neler
Malzemeler:
İci icin
• 1 adet buyuk boy haşlanmış patates
• 1 2 ince doğranmış soğan
• 2 corba kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
Hamur
• 1 yumurta
• 13 su bardağı sut
• Bir cimdik tuz
• Aldığı kadar un
Kızartmak icin
• 2 kaşık tereyağı
Yapılışı:
1 İnce kıyılmış soğanlar tereyağında olunceye kadar kavrulur
2 Haşlanmış patates ve kaşar peyniri bir kaba alınır ve kavrulmuş soğanlar ve bir miktar tuz eklenerek, pure kıvamına gelene kadar ezilerek karıştırılır
3 Daha sonra karıştırma kabında yumurta ve sut cırpılır
4 Cırpılan karışıma oncelikle bir su bardağı un eklenir ve karıştırılır
5 Yapışkan bir hamur elde edilir ve azar azar un ilave edilerek yapışmayacak yumuşak kıvam elde edilene kadar yoğrulur
6 Hamur sarılarak 15 dakika bekletilir
7 Daha sonra hamur 2 eşit bezeye bolunur ve mantı hamuru inceliğinde acılır
8 Ağzı yuvarlak bir bardak yardımıyla acılan hamurdan kucuk yuvarlak hamur parcaları elde edilir
9 Daha sonra hazırlanana ic daire hamurların icine yumurta beyazı suruldukten sonra bir koşesine konulur ve oteki koşesinden kapatılır
10 Kaynayan suda haşlanarak pişirilir
11 Haşlanan pierogiler, sudan alınarak tavada kızdırılan tereyağda alt ust cevrilerek pişirilir
12 Ekşi krema, yoğurt veya labne peyniri ile suslenerek servis edilir
Afiyet Olsun
Not : Hamur icerisine harc koyulmadan once yumurta beyazının surulmesinin sebebi, haşlanacak mantıların suda acılmasını onlemektir Dilerseniz surmeyebilirsiniz
imagespierogitarifiresimli5ad46652be054
pierogi nasıl yapılır,
pierogi malzemeleri neler
Malzemeler:
İci icin
• 1 adet buyuk boy haşlanmış patates
• 1 2 ince doğranmış soğan
• 2 corba kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
Hamur
• 1 yumurta
• 13 su bardağı sut
• Bir cimdik tuz
• Aldığı kadar un
Kızartmak icin
• 2 kaşık tereyağı
Yapılışı:
1 İnce kıyılmış soğanlar tereyağında olunceye kadar kavrulur
2 Haşlanmış patates ve kaşar peyniri bir kaba alınır ve kavrulmuş soğanlar ve bir miktar tuz eklenerek, pure kıvamına gelene kadar ezilerek karıştırılır
3 Daha sonra karıştırma kabında yumurta ve sut cırpılır
4 Cırpılan karışıma oncelikle bir su bardağı un eklenir ve karıştırılır
5 Yapışkan bir hamur elde edilir ve azar azar un ilave edilerek yapışmayacak yumuşak kıvam elde edilene kadar yoğrulur
6 Hamur sarılarak 15 dakika bekletilir
7 Daha sonra hamur 2 eşit bezeye bolunur ve mantı hamuru inceliğinde acılır
8 Ağzı yuvarlak bir bardak yardımıyla acılan hamurdan kucuk yuvarlak hamur parcaları elde edilir
9 Daha sonra hazırlanana ic daire hamurların icine yumurta beyazı suruldukten sonra bir koşesine konulur ve oteki koşesinden kapatılır
10 Kaynayan suda haşlanarak pişirilir
11 Haşlanan pierogiler, sudan alınarak tavada kızdırılan tereyağda alt ust cevrilerek pişirilir
12 Ekşi krema, yoğurt veya labne peyniri ile suslenerek servis edilir
Afiyet Olsun
Not : Hamur icerisine harc koyulmadan once yumurta beyazının surulmesinin sebebi, haşlanacak mantıların suda acılmasını onlemektir Dilerseniz surmeyebilirsiniz
imagespierogitarifiresimli5ad46652be054
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.