Pilav Eşliğinde Mangal Tadında Fırında Tavuk Kanatları Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk kilo kanat
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz ,karabiber ,pulbiber, kekik
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pilav Eşliğinde Mangal Tadında Fırında Tavuk Kanatları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kanatları güzelce yıkayıp süzün.
- Bir kasenin içine yoğurt, salça, sıvı yağ ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Tavuk kanatlarını da içine alıp güzelce karıştırın.
- Dolapta 20 dakika bekletin sosu çeksin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Tavuk kanatlarını dizip 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp pilavı kalıba döküp ters çevirin.
- Kalıbınız varsa etrafına kanatları dizin ,hem sunum hemde tat olarak muhteşem bir yemek afiyet olsun.