Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pilav Eşliğinde Mantar Kavurması Ve Köfte

Pilav Eşliğinde Mantar Kavurması Ve Köfte
0
80

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Pilav Eşliğinde Mantar Kavurması Ve Köfte Tanımı İçin Malzemeler


Köfte tanımı:
  • ️500 gram kıyma
  • ️2 soğan (rendelenmiş)
  • ️Bir tutam tuz ve karabiber
️Mantar kavurması:
  • ️300g mantar
  • ️2 soğan
  • ️Bir tutam maydanoz
  • ️Biraz tuz ve karabiber
Pilav tanımı:
  • 1,5 su bardağı pirinç (220 ml bardak başı)
  • 3 su bardağı kaynamış su
  • 3 yemek kaşığı şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Pilav Eşliğinde Mantar Kavurması Ve Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 500 g kıymayı bir kaseye alıp rendelenmiş 2 soğanı, tuzu ve karabiber ile yeterlice yoğurun.
  2. Elinizle yuvarlak biçim verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana dizin.
  3. 180°c’de yaklaşık 20 dakika kızarana pişirin.
  4. Mantarları küp doğrayalım. 2 soğanımızı küçük doğrayıp tavamızda kavuralım. Kavurduktan sonra mantarları ekleyip biraz tuz ile biraz karabiberle tatlandıralım.
  5. En son bir tutam maydanozumuzu üzerine serpelim.
  6. Pirincimizi yıkayalım. Eritmiş olduğumuz tereyağının içine şehriyemizi takım kavuralım.
  7. Pirinci ekleyip 10 dakika şehriye ile bir arada kavuralım.
  8. 3 bardak kaynamış su ile ekleyip kısık ateşte 12 dakika kaynatalım.
Pilav Eşliğinde Mantar Kavurması Ve Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mantar Kavurması Tanımı İçin Materyaller 1 kg kanlıca mantarı2 orta uzunluk soğan4-5 yemek kaşığı sıvı yağ Mantar Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Mantarları temizleyip doğrayalım. Soğanı kavuralım ve mantarı ekleyip biraz kavuralım. Mantarın suyu gidene kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Yoğurtlu Soğanlı Mantar Kavurması Tanımı İçin Materyaller 1 iri baş soğan7-8 orta uzunluk mantar3-4 yemek kaşığı yoğurtKekikPul biberTuzSarımsak2 yemek kaşığı yemek yağı Yoğurtlu Soğanlı Mantar Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tavaya yağ koyup ocağa koyalım. Doğranmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Yumurtalı Mantar Kavurması Tanımı İçin Gereçler 1,5 kg mantar250-300 gram kuşbaşı et1,5 çay bardağı sıvı yağ3 adet yumurtaTuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, kekik Yumurtalı Mantar Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle kuşbaşı etlerimizi minik minik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Mantar Soslu Köfte Patates Püresi Eşliğinde Tanımı İçin Materyaller Köftesi İçin 400 gr kıyma1 yumurta5 yemek kaşığı galeta unu1 soğan rendesi1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber1 diş ezilmiş sarımsak1 tatlı kaşığı biber salçasıYarım çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığı kimyon5-6 kısım ince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Mantar Eşliğinde Köfte Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 1 çorba tabağı minik mantar (Haşlanmış)250 gram kıyma1 küçük boy kuru soğanTuzYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı köfte harcı Bulamak için; Un Sosu için; Yarım su bardağı sıcak su1 yemek kaşığı salça Mantar Eşliğinde Köfte Yemeği Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt