Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pilav Eşliğinde Tereyağında Kızarmış Tavuk Bagetleri

Pilav Eşliğinde Tereyağında Kızarmış Tavuk Bagetleri
0
40

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pilav-esliginde-tereyaginda-kizarmis-tavuk-bagetleri.jpg

Pilav Eşliğinde Tereyağında Kızarmış Tavuk Bagetleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane haşlanmış tavuk baget
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeteri miktarda tuz
Pilav için;
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeteri miktarda tuz
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1,5 su bardağı ılık su
Üzeri için;
  • 3-4 tane orta boy havuç
  • Azıcık sıvı yağ ve tuz
Süslemek için;
  • Maydanoz

Pilav Eşliğinde Tereyağında Kızarmış Tavuk Bagetleri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tereyağını kapaklı yanmaz yapışmaz tavaya alalım eridikten sonra sıvı yağ ilave edelim.
  2. Ardından haşlanmış tavukları tavaya alalım biraz tuz serpelim ve kapağı kapalı şekilde orta ocakta yüksek ateşte kızarana kadar pişirelim.
  3. Ocağın altını kısıp tavayı kenara alalım ısı biraz düştükten sonra kapağı açıp çevirelim tekrar ocağa alarak her yerini güzelce kızartalım.
  4. Pilav için; pirinçleri yıkayıp ılık suda 20 dakika bekletelim.
  5. 20 dakika sonunda pirinçlerin nişastasını çıkararak yıkayalım ve suyunu 10 dakika süzelim.
  6. Tereyağını eritip sıvı yağ ilave edelim ve pirinçleri tane tane dökülene kadar kavuralım. Suyunu, varsa tavuk veya et suyu ilave edelim.
  7. Tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pişirelim.
  8. Piştikten sonra 10 dakika pilavı demlenmeye bırakalım.
  9. Havuçları yarım parmak uzunluğunda ince ince doğrayalım.
  10. Sıvı yağda soteleyelim ve yıkanmış maydanozu doğrayalım.
  11. Demlenen pilavı servis tabağına alalım.
  12. Üzerine sotelediğimiz havuçları koyalım pirinçleri yıkayıp ılık suda 20 dakika bekletelim. 20 dakika sonunda pirinçlerin nişastasını çıkararak yıkayalım ve suyunu 10 dakika süzelim.
  13. Tereyağını eritip sıvı yağ ilave edelim ve pirinçleri tane tane dökülene kadar kavuralım. Suyunu, varsa tavuk veya et suyu ilave edelim.
  14. Tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pişirelim.
  15. Piştikten sonra 10 dakika pilavı demlenmeye bırakalım.
  16. Havuçları yarım parmak büyüklüğünde ince ince doğrayıp sıvı yağda soteleyelim.
  17. Demlenen pilavı servis tabağına alalım.
  18. Üzerine sotelediğimiz havuçlarla pilavın üzerini kaplayalım.
  19. Tereyağında kızaran tavuk bagetleri yerleştirelim ve doğranmış maydanoz ile süsleyip servis edelim.????afiyet olsun ????.
Pilav Eşliğinde Tereyağında Kızarmış Tavuk Bagetleri Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt