
Pilav Eşliğinde Tereyağında Kızarmış Tavuk Bagetleri Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane haşlanmış tavuk baget
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yeteri miktarda tuz
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yeteri miktarda tuz
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1,5 su bardağı ılık su
- 3-4 tane orta boy havuç
- Azıcık sıvı yağ ve tuz
- Maydanoz
Pilav Eşliğinde Tereyağında Kızarmış Tavuk Bagetleri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını kapaklı yanmaz yapışmaz tavaya alalım eridikten sonra sıvı yağ ilave edelim.
- Ardından haşlanmış tavukları tavaya alalım biraz tuz serpelim ve kapağı kapalı şekilde orta ocakta yüksek ateşte kızarana kadar pişirelim.
- Ocağın altını kısıp tavayı kenara alalım ısı biraz düştükten sonra kapağı açıp çevirelim tekrar ocağa alarak her yerini güzelce kızartalım.
- Pilav için; pirinçleri yıkayıp ılık suda 20 dakika bekletelim.
- 20 dakika sonunda pirinçlerin nişastasını çıkararak yıkayalım ve suyunu 10 dakika süzelim.
- Tereyağını eritip sıvı yağ ilave edelim ve pirinçleri tane tane dökülene kadar kavuralım. Suyunu, varsa tavuk veya et suyu ilave edelim.
- Tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pişirelim.
- Piştikten sonra 10 dakika pilavı demlenmeye bırakalım.
- Havuçları yarım parmak uzunluğunda ince ince doğrayalım.
- Sıvı yağda soteleyelim ve yıkanmış maydanozu doğrayalım.
- Demlenen pilavı servis tabağına alalım.
- Üzerine sotelediğimiz havuçları koyalım pirinçleri yıkayıp ılık suda 20 dakika bekletelim. 20 dakika sonunda pirinçlerin nişastasını çıkararak yıkayalım ve suyunu 10 dakika süzelim.
- Tereyağını eritip sıvı yağ ilave edelim ve pirinçleri tane tane dökülene kadar kavuralım. Suyunu, varsa tavuk veya et suyu ilave edelim.
- Tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pişirelim.
- Piştikten sonra 10 dakika pilavı demlenmeye bırakalım.
- Havuçları yarım parmak büyüklüğünde ince ince doğrayıp sıvı yağda soteleyelim.
- Demlenen pilavı servis tabağına alalım.
- Üzerine sotelediğimiz havuçlarla pilavın üzerini kaplayalım.
- Tereyağında kızaran tavuk bagetleri yerleştirelim ve doğranmış maydanoz ile süsleyip servis edelim.????afiyet olsun ????.