Pilav Salatası Tanımı İçin Materyaller
Pilav için;
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı pirinç
- 5 adet kornişon tursu
- 1 adet limon
- Yarım demet dereotu
- 2 sap taze soğan
- 1 kutu konserve mısır ve garnitür
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
Pilav Salatası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle pilav için pirinçler 15 dk suda bekletilir ve daha sonra suyu düzgünce süzülür.
- Tavaya tereyağı ve sıvı yağ eklenir akabinde da pirinçler ve tuz eklenerek kavrulur.
- Sonra sıcak su eklenir ve pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
- Salata için biber, tursu, dereotu, soğan küçük küçük doğranır ve limon sıkılır.
- Süzdüğümüz mısır ve garnitür de öteki materyallere eklenir, pişen ve dinlenen pilavımızı da salata materyallerine ek edip karıştırırız, daha sonra servis edeceğimiz kaba alırız.