Pilav Tenceresinde Kuru Fasulyeli Börek ( Göçmen Böreği ) Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet hazır böreklik yufka
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 3 tane taze soğan
- 1/3 demet maydanoz
- 1 çimdik tuz
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı maden suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ( ben zeytinyağı kullandım )
- 1 tane yumurta
Pilav Tenceresinde Kuru Fasulyeli Börek ( Göçmen Böreği ) Tanımı Yapılışı
- Yıkadığımız maydanozları ve soğanları ince ince doğrayıp 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye ile tuz eği yapıp karıştırıyoruz .
- Daha sonra sos gereçlerini bir kapta hepsini karıştırıyoruz .
- Sosu da hazırladıktan sonra hafif yağladığımız pilav penceresine yufkanın bir adedini kenarları tencerenin dışına sarkacak formda yerleştiriyoruz.
- Hazırladığımız sostan yufkanın tencere içinde kalan kısmına 2 yemek kaşığı sos sürüyoruz.
- Öbür yufkaları dörde bölüp birer modül olacak biçimde tencerenin içine yerleştirip üzerine 2 yemek kaşığı sos sürmeye devam ediyoruz .
- Hazırladığımız iç malzemeyi ise 2-3 yufkada bir denk gelecek formda ortaları serpiştirilir bu formda yufka modülleri bitene kadar sürece devam ediliyor .
- En son dışarı sarkan yufkaları sırasıyla evvel bir parçayı tencerenin içine doğduğu kapatıp sostan sürüyoruz.
- Sonra öteki kesimleri da birer birer kapatıp sos sürerek süreci tamamlıyoruz .
- Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp en küçük ocağın en kısık formunda ateşe alıyoruz .
- 20 dakika denetimli bir formda böreğin altını kızarttıktan sonra servis tabağını yağlayıp tenceremizin üstünü kapatıp aksi çevirip tencereyi biraz daha yağlayıp çevirdiğimiz böreği tencerenin içine tekrar yerleştirip 15 dakikada altını kızartıp pişirme sürecini tamamlıyoruz.
- Böreği servis tabağına alıp ılık servis ediyoruz deneyecekler şimdiden afiyet olsun.