Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pilav Üstü Baharatlı Tavuk

Pilav Üstü Baharatlı Tavuk
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pilav-ustu-baharatli-tavuk.jpg

Pilav Üstü Baharatlı Tavuk Tanımı İçin Gereçler


Pilav İçin
  • 1 su bardağı pirinç (Bim’in efsane ithal pirinçi)
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvıyağ
  • Tuz
Üstü İçin
  • Yarım tavuk göğsü
  • Sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı acı pul biber (İsteğe göre)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Pilav Üstü Baharatlı Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle pilavımızı pişirelim, pirinçleri yıkayıp ılık suda 10 dakika bekletelim, müddetin sonunda pirinçlerin nişastasını çıkararak yıkayalım ve suyunu 10 dakika süzelim.
  2. Tereyağını eritip sıvı yağ ek edelim ve pirinçleri tane tane dökülene kadar kavuralım. Suyunu, varsa tavuk yahut et suyu ek edelim.
  3. Tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pişirelim. Piştikten sonra 10 dakika pilavı demlenmeye bırakalım.
  4. Tavuk göğsünü ince ince doğrayalım uygun bir tavaya sıvı yağ koyup ısıtalım tavukları kızarana kadar soteleyelim.
  5. Kızarmaya başlayınca tuzunu ve baharatlarını ek edip karıştıralım 1-2 dakika daha soteleyip ocaktan alalım.
  6. Pilavı servis tabağına alalım üzerine baharatlı tavuğu döküp soğutmadan servis edelim. ????afiyet olsun ????
Not: Pirincin cinsine nazaran su çekme oranları değişiklik gösterir. Kullandığım pirincin su çekme oranı bu biçimde olduğu için ölçüleri de bu halde hazırladım.
 

Similar threads

Pilav Eşliğinde Tereyağında Kızarmış Tavuk Bagetleri Tarifi İçin Malzemeler 4 tane haşlanmış tavuk baget1 tatlı kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağYeteri miktarda tuz Pilav için; 1,5 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı tereyağı2-3 yemek kaşığı sıvı yağYeteri miktarda tuz1 su bardağı tavuk suyu1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Pilav Üstü İskender (Ev Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kadar kuzu etiSıvıyağTuzİsteğe göre baharatlar karabiber, pul biber v.b Pilav için; 2 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı tereyağıBiraz sıvı yağ3 su bardağı suYeteri kadar tuz Salçalı sos için; 2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Pilav Üstü Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 1 bütün tavuk (siz but veya göğüs kısmını tarifteki gibi kullanabilirsiniz)3 su bardağı pirinç1 küçük kase haşlanmış nohutTereyağSıvıyağ Tavukların sosu için 1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı tatlı biber salçası4 5 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Pilav Üstü Tavuk Tanımı İçin Gereçler Üzeri İçin 500 gram tavuk göğsü İçi İçin 2 su bardağı bulgur3 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı tavuk suyu2 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı tuz1, 5 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber Pilav Üstü Tavuk Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Tavuklu Pilav (Tavuk Sulu) Tanımı İçin Malzemeler 8 adet baget tavuk1 dilim limon1 küçük temizlenip doğranmamış soğan Pilavı için: 2 su bardağı pirinç3 su bardağı tavuk suyu1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı zeytinyağı Tavuklu Pilav (Tavuk Sulu) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,552Kullanıcılar
pitbulls33Son üye
Üst Alt