Pilav Üstü Baharatlı Tavuk Tanımı İçin Gereçler
Pilav İçin
- 1 su bardağı pirinç (Bim’in efsane ithal pirinçi)
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Sıvıyağ
- Tuz
- Yarım tavuk göğsü
- Sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı kırmızı acı pul biber (İsteğe göre)
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Pilav Üstü Baharatlı Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pilavımızı pişirelim, pirinçleri yıkayıp ılık suda 10 dakika bekletelim, müddetin sonunda pirinçlerin nişastasını çıkararak yıkayalım ve suyunu 10 dakika süzelim.
- Tereyağını eritip sıvı yağ ek edelim ve pirinçleri tane tane dökülene kadar kavuralım. Suyunu, varsa tavuk yahut et suyu ek edelim.
- Tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pişirelim. Piştikten sonra 10 dakika pilavı demlenmeye bırakalım.
- Tavuk göğsünü ince ince doğrayalım uygun bir tavaya sıvı yağ koyup ısıtalım tavukları kızarana kadar soteleyelim.
- Kızarmaya başlayınca tuzunu ve baharatlarını ek edip karıştıralım 1-2 dakika daha soteleyip ocaktan alalım.
- Pilavı servis tabağına alalım üzerine baharatlı tavuğu döküp soğutmadan servis edelim. ????afiyet olsun ????