Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pilav Üstü Et Kavurma Yanına Kızarmış Soğan

Pilav Üstü Et Kavurma Yanına Kızarmış Soğan
0
118

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pilav-ustu-et-kavurma-yanina-kizarmis-sogan.jpg

Pilav Üstü Et Kavurma Yanına Kızarmış Soğan Tanımı İçin Malzemeler


Kavurma:
  • 400 gram dana eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı su
Bulgur pilavı:
  • 1 su bardağı iri bulgur
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • 1-2 adet büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Pilav Üstü Et Kavurma Yanına Kızarmış Soğan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel etleri yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra düdüklü tencerede pişirin.
  2. Başka bir tavada sıvıyağını, tereyağı ısıtıp bulgurları ek edin.
  3. Tuzunu ekleyin karıştırın ve suyunu ek edip kısık ayarda göz göz olana kadar pişirin.
  4. Soğanları gösterdiğim üzere iri iri doğrayın diğer bir tavada tereyağını güzelce eritin ve soğanları tuzlayıp kızartın.
  5. Etiniz piştikten sonra tereyağ ve tuzunu ekleyin suyunu çekene kadar son kere kapağı açık kavurun.
  6. Bir kasenin içerisine birinci evvel soğanları akabinde etleri ve son olarak pilavı ek edip tabağa zıt çevirin afiyet olsun.
Pilav Üstü Et Kavurma Yanına Kızarmış Soğan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pilav Üstü Kavurma Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağı pirinç1,5 su bardağı et suyuYarım kilo kuşbaşı et1,5 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı pulbiber2 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber Pilav Üstü Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir buçuk su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Pilav Üstü Et Kavurma Tanımı İçin Gereçler 1 kg evvelden marine edilmiş dana kuş başı yağlı karalı cinsten Etin Marinesi İçin Yarım çay bardağı süt1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığının yarısı karabiber2 çay kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası1 çay kaşığı nane1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Pilav Üstü Kavurma Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo kavurmalık dana eti100 gr iç yağ yada tereyağı ( ben iç yağ kullandım)2 tane orta soğan1 tane yeşil biber1 tane kapya biber1 tatlı kaşığı toz biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı kekik ve tuz Pilav Üstü Kavurma Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Zerdeçallı Pilav Yatağında Et Kavurma Tanımı İçin Materyaller Pilav için; 3 su bardağı baldo pirinç4,5 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı zerdeçal3 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı Et kavurma için; 1 kilo kuşbaşı dana antrikot1 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Ayranlı Kavurma (Su Yerine Ayran Konuyor) Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo kuş başı (dana)3 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı karabiberTuz2 bardak ayran2 büyük diş sarımsak3 yemek kaşığı tereyağıİsteğe nazaran soğanda koyabilirsiniz Ayranlı Kavurma (Su Yerine Ayran Konuyor) Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt