elektronikci
FD Üye
Pilav Üstü Et Kavurma Yanına Kızarmış Soğan Tanımı İçin Malzemeler
Kavurma:
- 400 gram dana eti
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay bardağı su
- 1 su bardağı iri bulgur
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ
- 2,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- 1-2 adet büyük soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Pilav Üstü Et Kavurma Yanına Kızarmış Soğan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel etleri yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra düdüklü tencerede pişirin.
- Başka bir tavada sıvıyağını, tereyağı ısıtıp bulgurları ek edin.
- Tuzunu ekleyin karıştırın ve suyunu ek edip kısık ayarda göz göz olana kadar pişirin.
- Soğanları gösterdiğim üzere iri iri doğrayın diğer bir tavada tereyağını güzelce eritin ve soğanları tuzlayıp kızartın.
- Etiniz piştikten sonra tereyağ ve tuzunu ekleyin suyunu çekene kadar son kere kapağı açık kavurun.
- Bir kasenin içerisine birinci evvel soğanları akabinde etleri ve son olarak pilavı ek edip tabağa zıt çevirin afiyet olsun.