Pilav Üstü Et Kavurma Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg evvelden marine edilmiş dana kuş başı yağlı karalı cinsten
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığının yarısı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 3 çay bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı arpa şehriye
- 1 çay kaşığı tuz
- Evvelden ayrılan kemik suyu yoksa 1 adet et bulyon
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Pilav Üstü Et Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etlerimizi evvelce marine edip difrize koyalım. 2 yahut 3 gün dinlensin sosunu içine çeksin. Sonra çıkaralım kazana koyalım ocağa koyalım.
- Altını hafif ateş yapıp üzerine 3 su bardağı kadar su ekleyelim ve kendi haline bırakalım ortada karıştıralım. Sonra pilavı yapalım.
- Pirinci sıcak suda bekletelim sonra şehriyeyi alalım içine 1 fincan sıvı yağ koyalım kavuşalım sonra pirincini koyalım kavuralım sonra suyunu ekleyelim.
- 3 su bardağı pirince 6 çay bardağı su sonra ağzını kapayalım kendi halinde kısık ateşte pişsin. O sırada etler suyunu çeker ağzını açalım biraz et yağı ekleyelim ve kavuralım kızarana kadar kavurduktan sonra hazırdır.
- Pilav pişince servise alalım ve üzerine etlerini koyalım herkese afiyet olsun.