Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pilav Üstü Et Kavurma

Pilav Üstü Et Kavurma
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pilav-ustu-et-kavurma.jpg

Pilav Üstü Et Kavurma Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg evvelden marine edilmiş dana kuş başı yağlı karalı cinsten
Etin Marinesi İçin
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığının yarısı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 3 çay bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Evvelden ayrılan kemik suyu yoksa 1 adet et bulyon
Üzeri İçin
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Pilav Üstü Et Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Etlerimizi evvelce marine edip difrize koyalım. 2 yahut 3 gün dinlensin sosunu içine çeksin. Sonra çıkaralım kazana koyalım ocağa koyalım.
  2. Altını hafif ateş yapıp üzerine 3 su bardağı kadar su ekleyelim ve kendi haline bırakalım ortada karıştıralım. Sonra pilavı yapalım.
  3. Pirinci sıcak suda bekletelim sonra şehriyeyi alalım içine 1 fincan sıvı yağ koyalım kavuşalım sonra pirincini koyalım kavuralım sonra suyunu ekleyelim.
  4. 3 su bardağı pirince 6 çay bardağı su sonra ağzını kapayalım kendi halinde kısık ateşte pişsin. O sırada etler suyunu çeker ağzını açalım biraz et yağı ekleyelim ve kavuralım kızarana kadar kavurduktan sonra hazırdır.
  5. Pilav pişince servise alalım ve üzerine etlerini koyalım herkese afiyet olsun.
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt