Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pilav Üstü Et

Pilav Üstü Et
0
22

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pilav-ustu-et.jpg

Pilav Üstü Et Tanımı İçin Materyaller

  • 400 gram et (miktar değişebilir)
  • 1 buçuk su bardağı pirinç.
  • 3 yemek kaşığı şehriye
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kekik
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Pilav Üstü Et Tanımı Yapılışı

  1. Etleri küp küp doğrayalım ve ocağa alalım.
  2. Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  3. Tuzu ve kekiği atalım ocaktan alalım.
  4. Pilav için evvelden pirinçleri ılık ve tuzlu suda bekletelim 20 dakika kadar.
  5. Daha sonra süzelim ve soğuk suda yıkayalım.
  6. Sıvıyağda şehriyeleri kavuralım, üzerine yıkadığımız pirinçleri ekleyelim ve kavuralım.
  7. Şekeri limon suyunu atalım.
  8. Üzerine 3 buçuk su bardağı sıcak su ekleyelim ve kapağını kapatalım.
  9. 2 -3 kere orta ara karıştıralım.
  10. Piştikten sonra ocaktan alalım dilediğiniz bir kaba alta etler gelecek halde yerleştirelim .
  11. Üzerine pilavı koyalım ve karşıt çevirelim.Servise hazır afiyet olsun.
 
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,552Kullanıcılar
pitbulls33Son üye
Üst Alt