Pilav Üstü Et Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram et (miktar değişebilir)
- 1 buçuk su bardağı pirinç.
- 3 yemek kaşığı şehriye
- Sıvı yağ
- Tuz
- Kekik
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
Pilav Üstü Et Tanımı Yapılışı
- Etleri küp küp doğrayalım ve ocağa alalım.
- Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Tuzu ve kekiği atalım ocaktan alalım.
- Pilav için evvelden pirinçleri ılık ve tuzlu suda bekletelim 20 dakika kadar.
- Daha sonra süzelim ve soğuk suda yıkayalım.
- Sıvıyağda şehriyeleri kavuralım, üzerine yıkadığımız pirinçleri ekleyelim ve kavuralım.
- Şekeri limon suyunu atalım.
- Üzerine 3 buçuk su bardağı sıcak su ekleyelim ve kapağını kapatalım.
- 2 -3 kere orta ara karıştıralım.
- Piştikten sonra ocaktan alalım dilediğiniz bir kaba alta etler gelecek halde yerleştirelim .
- Üzerine pilavı koyalım ve karşıt çevirelim.Servise hazır afiyet olsun.