Pilav Üstü Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kavurmalık dana eti
- 100 gr iç yağ yada tereyağı ( ben iç yağ kullandım)
- 2 tane orta soğan
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane kapya biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik ve tuz
Pilav Üstü Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimizi evvel düdüklü tencerede bir su bardağı su ek ederek haşlayalım.
- Pişme mühleti tenceden tenceye fark ettiği için kendi tencerenizin pişme mühletine nazaran ayarlayın.
- Fazla pişmesin dağılmaması için genis bir tencereye küp küp doğranmış iç yağ koyalım.
- Yağını salana kadar kavuralım.
- Ardından soğan ve biberlerin küp küp doğrayıp ek edelim uygunca kavuralım.
- Ardından haşlanan etleri süzüp ek edip kavuralım.
- Piştigi için çok fazla kavurmaya gerek yok.
- Toz biber, karabiber, kimyon,kekik ve tuzu ek edip karıştıralım.
- İki üç dk daha kavurup ocağı kapatalım. Servise hazır afiyet olsun.