Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pilav Üstü Kavurma

Pilav Üstü Kavurma
0
98

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Pilav Üstü Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kavurmalık dana eti
  • 100 gr iç yağ yada tereyağı ( ben iç yağ kullandım)
  • 2 tane orta soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik ve tuz

Pilav Üstü Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Etimizi evvel düdüklü tencerede bir su bardağı su ek ederek haşlayalım.
  2. Pişme mühleti tenceden tenceye fark ettiği için kendi tencerenizin pişme mühletine nazaran ayarlayın.
  3. Fazla pişmesin dağılmaması için genis bir tencereye küp küp doğranmış iç yağ koyalım.
  4. Yağını salana kadar kavuralım.
  5. Ardından soğan ve biberlerin küp küp doğrayıp ek edelim uygunca kavuralım.
  6. Ardından haşlanan etleri süzüp ek edip kavuralım.
  7. Piştigi için çok fazla kavurmaya gerek yok.
  8. Toz biber, karabiber, kimyon,kekik ve tuzu ek edip karıştıralım.
  9. İki üç dk daha kavurup ocağı kapatalım. Servise hazır afiyet olsun.
Pilav Üstü Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pilav Üstü Et Kavurma Tanımı İçin Gereçler 1 kg evvelden marine edilmiş dana kuş başı yağlı karalı cinsten Etin Marinesi İçin Yarım çay bardağı süt1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığının yarısı karabiber2 çay kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası1 çay kaşığı nane1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Pilav Üstü Et Kavurma Yanına Kızarmış Soğan Tanımı İçin Malzemeler Kavurma: 400 gram dana eti2 yemek kaşığı tereyağTuzKarabiberYarım çay bardağı su Bulgur pilavı: 1 su bardağı iri bulgur3 yemek kaşığı sıvıyağ2-3 yemek kaşığı tereyağ2,5 su bardağı sıcak suTuz1-2 adet büyük soğan2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Pilav Üstü Kavurma Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağı pirinç1,5 su bardağı et suyuYarım kilo kuşbaşı et1,5 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı pulbiber2 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber Pilav Üstü Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir buçuk su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Pilav Üstü Et Tanımı İçin Materyaller 400 gram et (miktar değişebilir)1 buçuk su bardağı pirinç.3 yemek kaşığı şehriyeSıvı yağTuzKekik1 çay kaşığı toz şeker1 çay kaşığı limon suyu Pilav Üstü Et Tanımı Yapılışı Etleri küp küp doğrayalım ve ocağa alalım. Kısık ateşte suyunu salıp çekene...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Kavurma (Lokum Kıvamında) Tanımı İçin Gereçler Yarım kilo az yağlı kırmızı et2-3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağıTuz5-6 diş sarımsakYarım çay bardağından biraz fazla kaynar su Kavurma (Lokum Kıvamında) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Etimizi küp biçiminde doğrayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt