Pilav Üstü Kuşbaşı Et Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et (kuzu eti )
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su(et suyu )kullandım
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- Tuz
Pilav Üstü Kuşbaşı Et Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kuşbaşı etimi 3 su bardağı su ile düdüklüde 35 dakika kaynattım.
- Kaynayan etimin suyunu ayırdım pilavda kullanmak için.
- Tencereye arpa şehriyeyi kızarana kadar kavurdum .
- Kavrulduktan sonra yıkadım.
- Pirinçleri ekledim ,tuzu katıp üstüne 2 su bardağı et suyu ekledim.
- Piştikten sonra altını kapattım .
- Kaynattığım etin üstüne pul biber ve dilek ettiğiniz baharatları ekleyip kızarttım.
- Dinlenmiş olan pilavımın üstüne bıraktım afiyet olsun ????.