Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pilav Üstü Lokum Et

Pilav Üstü Lokum Et

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
pilav-ustu-lokum-et.jpg

Pilav Üstü Lokum Et Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • Tereyağı
  • Sıvıyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Pilav Üstü Lokum Et Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kuşbaşı etimizi suyunu bırakıp çekinceye kadar düdüklüde kavuruyoruz iyice suyunu çekince üzerine 1 buçuk su bardağı su ilave ediyoruz.
  2. Düdüklünün ağzını sıkıca kapatıp 10 dakika pişiriyoruz (Tencereler arasındaki fark dakikayı değiştirebilir)
  3. Pişen etimizin suyunu ayrı bir kaba etini ayrı bir tavaya alıp üstünü kapatıyoruz.
  4. Pilavımız için üç yemek kaşığı kadar sıvı yağda üç yemek kaşığı arpa şehriyemizi rengi değişene kadar kavuruyoruz.
  5. Pirinçlerimizi (20 dakika sıcak suda beklettiğimiz) ilave edip bir yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz tereyağı eriyene kadar kavuruyoruz üzerine et suyumuzu artı yarım su bardağı su ekliyoruz orta ateşte üstünü kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  6. Pilav pişip dinlendikten sonra etimize bir yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kadar karabiber koyup kavuruyoruz.
  7. Yemeğimiz hazır ben önce bir kaseye eti daha sonra pilavı koydum sıkıştırdım ve ters çevirdim. Afiyet olsun.
Pilav Üstü Lokum Et Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt