bilgisayarci
FD Üye

Pilav Üstü Lokum Et Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 1 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı arpa şehriye
- Tereyağı
- Sıvıyağı
- Karabiber
- Tuz
Pilav Üstü Lokum Et Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kuşbaşı etimizi suyunu bırakıp çekinceye kadar düdüklüde kavuruyoruz iyice suyunu çekince üzerine 1 buçuk su bardağı su ilave ediyoruz.
- Düdüklünün ağzını sıkıca kapatıp 10 dakika pişiriyoruz (Tencereler arasındaki fark dakikayı değiştirebilir)
- Pişen etimizin suyunu ayrı bir kaba etini ayrı bir tavaya alıp üstünü kapatıyoruz.
- Pilavımız için üç yemek kaşığı kadar sıvı yağda üç yemek kaşığı arpa şehriyemizi rengi değişene kadar kavuruyoruz.
- Pirinçlerimizi (20 dakika sıcak suda beklettiğimiz) ilave edip bir yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz tereyağı eriyene kadar kavuruyoruz üzerine et suyumuzu artı yarım su bardağı su ekliyoruz orta ateşte üstünü kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Pilav pişip dinlendikten sonra etimize bir yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kadar karabiber koyup kavuruyoruz.
- Yemeğimiz hazır ben önce bir kaseye eti daha sonra pilavı koydum sıkıştırdım ve ters çevirdim. Afiyet olsun.