
Pilav Üstü Tavuk Tanımı İçin Gereçler
Üzeri İçin
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 su bardağı bulgur
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1, 5 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Pilav Üstü Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinçleri güzelce kadar yıkayın ve pilavınızı pişirene kadar ılık su içerisinde bekletmeye devam edin. Tavuğu bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra yeterlice haşlanana kadar pişirin. Akabinde hafif soğuduktan sonra didikleyin.
- Bir pilav tenceresinde tereyağını eritin ve üzerine pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurun. Daha sonra, pirinçlerin üzerine didiklediğiniz tavuk etlerini ekleyin.
- Tavuk suyu ve kaynamış suyu da ekledikten sonra tuz ve karabiberi ek edip yavaşça karıştırın ve.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
- Pilav pişerken ortada tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın. Pilav suyunu çekince ocağı kapatın ve tencerenin kapağının altına bir kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakın. Pilavınız demlenince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.