Pilavın Yanına Pratik Arpacık Soğanlı Yahni Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kuşbaşı
- 20 adet arpacık soğan
- 8 diş sarımsak
- 2 adet köy biberi
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon karabiber
Pilavın Yanına Pratik Arpacık Soğanlı Yahni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuşbaşı etleri düdüklüye alalım ve üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su koyup ocakta pişmeye bırakalım.
- Etler pişerken soğanları soğanları ve sarmısakları temizleyip tavaya alalım.
- Üzerine biberi doğrayıp ek edip sıvı yağını koyup orta ateşte ocakta soteleyelim.
- En son salça tuz ve baharatlarını ekleyip tekrar salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Pişen etleri düdüklüden alıp soğanların üzerine suyuyla birlikte koyup biraz kıvam alana kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp sıcak olarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Pilavın Yanına Pratik Arpacık Soğanlı Yahni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı