Pileli Patatesli Kıymalı Börek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4-4,5 su bardağı un
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 350-400 gram yağlı kıyma
- 2 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 4-5 adet haşlanmış patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Ve son olarak rendelenmiş kaşar peyniri
Pileli Patatesli Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için; bir kaba maya, şeker, sıvı yağ, ılık süt, yumurtayı ekleyelim karıştıralım.
- Tuzu unla birlikte koyalım.
- Unu azar azar ek edelim, eksik yahut fazla koyabilirsiniz.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edince üzerini bezle kapatıp 30 dakika dinlendirelim.
- Kıymalı iç harcı için; soğanları küp küp doğrayalım.
- Tavaya sıvı yağ koyup soğanı kavuralım.
- Kavrulan soğanlara kıyma ve baharatları ekleyelim pişirelim, soğumaya bırakalım.
- Patatesli iç harcı için; patatesleri haşlayalım.
- Haşlanan patateslere sıcakken tereyağı ve baharatları ekleyelim, ezelim soğumaya bırakalım.
- Hamuru 12 bezeye ayıralım.
- 12 bezeye ayırdığımız hamurları 10 dakika daha dinlendirelim.
- Dinlendikten sonra un ile nişastayı birleştirip hamurları açmaya başlayalım.
- İnce ince açılan hamurlara sıvı yağı ve tereyağı eritip birleştirip sürelim, yağlayalım.
- Açılan yufkamızın ortasına 1 yemek kaşığı patatesli iç harcını ve onun üzerine 1 yemek kaşığı kıymalı iç harcını koyalım.
- Onların da üzerine bir tutam kaşar peyniri rendesi koyalım.
- Fotoğraflardaki üzere elimizin üzerine hamuru alarak döndüre döndüre çevire çevire pileli bir hal verelim kalan kısımları da altına hakikat koyalım.
- Hazırladığımız börekleri yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizelim ve evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirelim. Afiyet olsun.