Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pileli Patatesli Kıymalı Börek

Pileli Patatesli Kıymalı Börek
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pileli-patatesli-kiymali-borek.jpg

Pileli Patatesli Kıymalı Börek Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4-4,5 su bardağı un
Kıymalı iç harcı için;
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 350-400 gram yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Patatesli iç harcı için;
  • 4-5 adet haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hamurları açmak için;
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
Hamurları açtıktan sonra yağlamak için;
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Ve son olarak rendelenmiş kaşar peyniri

Pileli Patatesli Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru için; bir kaba maya, şeker, sıvı yağ, ılık süt, yumurtayı ekleyelim karıştıralım.
  2. Tuzu unla birlikte koyalım.
  3. Unu azar azar ek edelim, eksik yahut fazla koyabilirsiniz.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edince üzerini bezle kapatıp 30 dakika dinlendirelim.
  5. Kıymalı iç harcı için; soğanları küp küp doğrayalım.
  6. Tavaya sıvı yağ koyup soğanı kavuralım.
  7. Kavrulan soğanlara kıyma ve baharatları ekleyelim pişirelim, soğumaya bırakalım.
  8. Patatesli iç harcı için; patatesleri haşlayalım.
  9. Haşlanan patateslere sıcakken tereyağı ve baharatları ekleyelim, ezelim soğumaya bırakalım.
  10. Hamuru 12 bezeye ayıralım.
  11. 12 bezeye ayırdığımız hamurları 10 dakika daha dinlendirelim.
  12. Dinlendikten sonra un ile nişastayı birleştirip hamurları açmaya başlayalım.
  13. İnce ince açılan hamurlara sıvı yağı ve tereyağı eritip birleştirip sürelim, yağlayalım.
  14. Açılan yufkamızın ortasına 1 yemek kaşığı patatesli iç harcını ve onun üzerine 1 yemek kaşığı kıymalı iç harcını koyalım.
  15. Onların da üzerine bir tutam kaşar peyniri rendesi koyalım.
  16. Fotoğraflardaki üzere elimizin üzerine hamuru alarak döndüre döndüre çevire çevire pileli bir hal verelim kalan kısımları da altına hakikat koyalım.
  17. Hazırladığımız börekleri yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizelim ve evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Pileli Patatesli Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ispanaklı Kıymalı Tavada Börek Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 2 su bardağı ılık su5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un2 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı sıvı yağ Yağ karışımı için; 2 yemek kaşığı tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; 1 kg ıspanak200 gram dana kıyma1 orta uzunluk soğan2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Milfoy Hamurunda Kıymalı Patatesli Börek Tanımı İçin Gereçler 1 paket milföy hamuru İçi için; 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ3 orta uzunluk patates400 gram kıyma2 adet orta uzunluk soğan1 adet kapya biberYarım tatlı kaşığı tuzYarım tatlı kaşığı pulbiber1 çay kaşığı karabiber Üzeri için; 2 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Kıymalı Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler 5 tane yufka Sosu için; 1 su bardağı süt2 adet yumurta2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı sirke1 çay bardağı sıvı yağ İç materyal; 500 gr kıyma2 tane orta uzunluk rendelenmiş patates2 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay bardağı su1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Kıymalı Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Materyaller 3 adet hazır yufka İç harcı için: 300 gram kıyma1 adet haşlanmış patates1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı sıvı yağTuz, karabiber, toz kırmızı biber Ortası için; 5-6 yemek kaşığı un Sosu için: 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Patatesli Çıtır Börek (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler 7 su bardağı un1 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı tuz3 bardak su (kontrollü koyun) Yağlamak için; 1  yemek kaşığı margarinYarım su bardağı sıvı yağ İç harcı için; 5 -6 adet haşlanmış patatesKarabiberArzuya göre diğer baharatlar, içini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt