Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Piliç Topkapı (Saray Mutfağı Tavuk Dolması)

Piliç Topkapı (Saray Mutfağı Tavuk Dolması)
0
31

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
pilic-topkapi-saray-mutfagi-tavuk-dolmasi.jpg

Piliç Topkapı (Saray Mutfağı Tavuk Dolması) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kalçalı but (Kemiksiz)
  • Kekik, tuz, karabiber, tozbiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı salça
İç pilav için:
  • 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
  • 1 su bardağına yakın sıcak su
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber, pulbiber
  • Çay kaşığının ucuyla tarçın nane yenibahar( 3 baharat isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
Sos için:
  • 1/2 (yarım) su bardağı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) su bardağından az su

Piliç Topkapı (Saray Mutfağı Tavuk Dolması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kalçalı tavuk butlarının kemikleri alınır kalan parça et döveceği ile inceltilir.
  2. Terbiyesi için rendelenmiş sarımsak ve diğer malzemeler eklenir iyice bulanır.
  3. Streç film çekilir. 1 saat buzdolabında bekletilir.
  4. Pirinçler biraz tuz ve ılık suda 1 saat bekletilir.
  5. Pilav için zeytinyağı tavaya alınır fıstıklar 1-2 dakika kavrulur.
  6. Ardından yemeklik doğranan soğanlar eklenir pembeleşinceye kadar kavrulur.
  7. Pirinçler yıkanır ve eklenir.
  8. Tereyağı eklenir 2 dk kavrulur.
  9. Baharatlar kuş üzümü sıcak su eklenir kısık ateşte pişirilir.
  10. Tavuklar bi kaseye serilir içine pilav koyulur ve parçaları kapatılır.
  11. Ters çevrilir fırın tepsisine dizilir. Ben 2 parça kalçalı but kullandım hatta etrafındaki fazlalıklarıyla küçük bi tavuk dolması da oldu oğlum için. Yani kişi sayısına göre malzemeleri artırabilirsiniz.
  12. Sos için malzemeler karıştırılır tavukların üzerine dökülür.
  13. Önceden ıstılmış 200 derecede 15-20 dk pişirilir.
  14. Daha sonra üzerine folyo örtüp dereceyi 180 e düşürüp yarım saat daha pişirilir.
  15. Suyu bitmeye yakın biraz sıcak su eklemesi yapılabilir. Deneyeceklere afiyet olsun. ????.
Piliç Topkapı (Saray Mutfağı Tavuk Dolması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt