Piliç Topkapı Tanımı İçin Gereçler
- 8 modül tavuk kalça (açılıp inceltilecek)
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 kaşık kuşüzümü
- 1 kaşık dolmalık fıstık
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz, karabiber
- 1, 5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 50 gr kaşar peynir rendesi
Piliç Topkapı Tanımı Yapılışı
- Evvel iç pilav için küp soğanları yağda kavurun.
- Fıstıkları ve üzümleri ekleyin kavurmaya devam edin.
- En son pirinci ekleyin biraz daha kavurun ve suyunu koyun.
- Baharatlarını ek edin pişmeye bırakın.
- Tavukları uygunca açıp inceltin(ben kalçabut kullandım siz göğüs etiylefe yapabilirsiniz).
- İç pilavdan birer kaşık koyun ve sarın, fırın kabına dizin 200° derecede pişirin.
- Beşamel sos için tereyağında unu kavurun. Sütü ekleyin ve karıştırın.
- Tuz ve kaşar peynir rendesini koyun altını kapatın.
- Pişen tavukları fırından alın, salça ve suyu kaynatın üzerine dökün.
- Beşamel sosu üzerlerine yayın.
- Tekrar fırına verin kızarana kadar pişirin.