Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Piliç Topkapı

Piliç Topkapı
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pilic-topkapi.jpg

Piliç Topkapı Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet but (Açılmış ve dövülmüş aldım)
Pilav İçin
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük paket kuş üzümü
  • 1 küçük paket çam fıstığı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz ve bir tutam karabiber

Piliç Topkapı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pirinci evvelce ıslayalım. Kuş üzümünü de sıcak su da bekletelim siyah suyunu atsın. Uygun bir tencereye yağları alarak başlayalım.
  2. Evvel fıstıkları kavuralım. Sonra pirinci ve kuş üzümünü ekleyerek bir süre kavuralım. Tuzunu da ekleyip sıcak suyu ekleyelim. Pişen pilavı biraz dinlendirip işe başlayalım.
  3. Tavukları bir çorba kasesine yerleştirip içine pilav ekleyip kapatalım. Sonra fırın kabına zıt çevirelim. Hepsine birebir süreci yaptıktan sonra 250 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Patates püresi için 2 patates kabuklarını soyup üzerini geçecek kadar süt ile haşlayalım.
  5. Patatesler yumuşayınca içine 100 gram kadar tereyağı ekleyip ezelim. Ben sıkma torbası ile sıkıp fırına verdim. Sizlerde tercih etmezseniz olağan servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,309Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt