Piliç Topkapı Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet but (Açılmış ve dövülmüş aldım)
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük paket kuş üzümü
- 1 küçük paket çam fıstığı
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz ve bir tutam karabiber
Piliç Topkapı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinci evvelce ıslayalım. Kuş üzümünü de sıcak su da bekletelim siyah suyunu atsın. Uygun bir tencereye yağları alarak başlayalım.
- Evvel fıstıkları kavuralım. Sonra pirinci ve kuş üzümünü ekleyerek bir süre kavuralım. Tuzunu da ekleyip sıcak suyu ekleyelim. Pişen pilavı biraz dinlendirip işe başlayalım.
- Tavukları bir çorba kasesine yerleştirip içine pilav ekleyip kapatalım. Sonra fırın kabına zıt çevirelim. Hepsine birebir süreci yaptıktan sonra 250 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
- Patates püresi için 2 patates kabuklarını soyup üzerini geçecek kadar süt ile haşlayalım.
- Patatesler yumuşayınca içine 100 gram kadar tereyağı ekleyip ezelim. Ben sıkma torbası ile sıkıp fırına verdim. Sizlerde tercih etmezseniz olağan servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.