Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Piliç Topkapı

Piliç Topkapı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Piliç Topkapı Tanımı İçin Malzemeler

  • ️5 adet kemiği ayrılmış kalçalı tavuk budu
Butları marine için;
  • ️2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ️1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • ️1 çay kaşığı karabiber
İç pilav için;
  • ️1 adet kuru soğan
  • ️1 su bardağı baldo pirinç
  • ️1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • ️1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • ️1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • ️1 çay kaşığı tuz
  • ️1 çay kaşığı yenibahar
  • ️1 çay kaşığı kimyon
Piliç sos için;
  • ️1 tatlı kaşığı domates salçası
  • ️1 çay kaşığı tuz
  • ️2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ️1/2 (yarım) çay bardağı su

Piliç Topkapı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 1 su bardağı pirinçi sıcak su ekleyip yarım saat beklettim.
  2. 1 yemek kaşığı kuş üzümünü de farklı bir kapta ıslatıp beklettim.
  3. Tavuk butlarını kasapta kemiklerini ayırtıp yavaşça dövdürmüştüm.
  4. Üzerine yavaşça marine olması için zeytinyağı tuz ve karabiberi karıştırıp fırçayla sürdüm. Hepsini üst üste açarak bir kaba koydum ağzını kapatıp iç pilavı yapana kadar beklettim.
  5. Pilav için zeytinyağını pilav tencereme aldım üzerine dolma fıstığını ekleyip yavaşça pembeleştirdim.
  6. Üzerine ince ince doğradığım kuru soğanı ekledim kavurmaya devam ettim.
  7. Soğanda pembeleşince evvelden ıslamış olduğum pirinçi yıkayıp ek ettim.
  8. Baharatlar ve kuş üzümünü de ekledikten sonra bir kaç çeşit daha pirinçle bir arada kavurdum.
  9. 1+1/2 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte suyunu 5-6 dk. Çekene kadar beklettim. 10 dakika da dinlendirdim.
  10. Dinlenen butları çukur bir komposto tabağına derileri aykırı tarafa gelecek formda açtım içine hazırladığım pilavdan 2-3 tepeleme yemek kaşığı kadar doldurdum.
  11. Pilicin dışa taşan kısımlarını koyduğum pilavı kapatacak biçimde üstüne kapattım tabağı karşıt çevirip elimle dikkatli bir biçimde borcama yerleştirdim, fotoğraftaki üzere.
  12. Fırına vermeden evvel 1 tatlı kaşığı salça, 1/2 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay bardağı suyu düzgünce karıştırıp piliç topkapıların üzerine sürdüm.
  13. Borcamın boşluk kalan kısımlarına da ayrıyetten yarım çay bardağı su döktüm ki piliçler suyunu verene kadar yanıp makus bir imaj almasın.
  14. 190° ısınmış fırında 40-45 dk pişirdim ♨️♨️
Hârika bir akşam yemeği için kesinlikle deneyin derim ????????????

Öncesinde bir çorba ile tek başına bir öğün????️

Piliç Topkapı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Topkapı Piliç Tanımı İçin Malzemeler Pilav için 1 su bardağı pirinç3 yemek kaşığı sıvı yağ1,5 su bardağı bıçak su1 yemek kaşığı kuş üzümü1 yemek kaşığı kuru üzüm1 çay kaşığı tarçın1,5-2 tatlı kaşığı silme tuz1 çay kaşığı kimyon -karabiber1 tatlı kaşığı pul biber1 adet kuru soğan4 adet kalça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Piliç Topkapı Tanımı İçin Malzemeler 5-6 adet kemiğinden sıyrılmış dövülmüş tavuk kalça Marine için: 1 çay bardağı sütTuz İç pilav için: 1 su bardağı pirinç1 adet soğanYarım çay bardağı kuş üzümü1 tutam tarçın1 tutam yenibahar1 tutam naneKarabiberTuz1,5 su bardağı sıcak su Salçalı sos için: 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Piliç Topkapı Tanımı İçin Gereçler 8 adet açılmış dövülmüş tavuk kalça1 çay bardağı süt1 tatlı kaşığı tuz ve kekik1 çay kaşığı karabiberYarım fincan sıvı yağ İç pilav için 1 adet soğan1 su bardağı pirinç1 su bardağı sıcak su1 yemek kaşığı kuş üzümü1 yemek kaşığı dolmalık fıstık1 er çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Piliç Topkapı Tanımı İçin Materyaller 4 adet but (Açılmış ve dövülmüş aldım) Pilav İçin 1 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağ1 küçük paket kuş üzümü1 küçük paket çam fıstığı1 su bardağı sıcak suTuz ve bir tutam karabiber Piliç Topkapı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Topkapı Piliç Tanımı İçin Malzemeler 4 modül kalçalı but İç pilav için 1,5 su bardağı pirinç1 adet soğan1 küçük paket dolmalık fıstık1 tatlı kaşığı yenibahar1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiberbir tutam rende muskatÇok az tarçınKuş üzümü 2 yemek kaşığı suda beklemiş Sos için 1 çorba kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt