İki vücut yarımının birleştiği yanda, ortada bulunan kıl köklerinin birleşme yanlışından yahut kıllarının tutunmasından “Kıl Dönmesi” meydana gelebilmektedir. Illetin sebepleri arasında; çok kilo, hareketsiz ömür, uzun müddetli oturarak iş yapma, ağır saç ve vücut kılı ile hijyen kurallarına uymamak görülmektedir. Deneyimsiz ellerde ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi istenilmeyen sonuçlar doğurmaktadır. Hastalar maatteessüf kandırılmakta ve ümit tüccarlığı yapılmaktadır.
Hastalarımız bu marazı tanım ederken; “Dönem devir kuyruk sokumumda ağrı oluşuyor.”, “Vücudumun orta hattında bir ya da daha ziyade delik var.”, “Kuyruk sokumum enfeksiyon kaptı.”, “Apse ve şişlik hissediyorum. Canım yanıyor ve dokunamıyorum.” halinde sözler kullanmaktadır.
Tedavi için merkezimizde hastalık doku faal bir biçimde temizlenmektedir. Hastalıklı dokunun çıkarılmasının akabinde doku boşluğu doldurulur. Yapılan lokal anestezi altındaki bu süreç ile hastalarımız kısa devir içinde güzelleşmektedir. Merkezimizde, ilerlemiş kıl dönmesi sıkıntıları için teknik cerrahi prosedürlerde uygulanmaktadır.
Hastalarımız bu marazı tanım ederken; “Dönem devir kuyruk sokumumda ağrı oluşuyor.”, “Vücudumun orta hattında bir ya da daha ziyade delik var.”, “Kuyruk sokumum enfeksiyon kaptı.”, “Apse ve şişlik hissediyorum. Canım yanıyor ve dokunamıyorum.” halinde sözler kullanmaktadır.
Tedavi için merkezimizde hastalık doku faal bir biçimde temizlenmektedir. Hastalıklı dokunun çıkarılmasının akabinde doku boşluğu doldurulur. Yapılan lokal anestezi altındaki bu süreç ile hastalarımız kısa devir içinde güzelleşmektedir. Merkezimizde, ilerlemiş kıl dönmesi sıkıntıları için teknik cerrahi prosedürlerde uygulanmaktadır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.