teknolojiuzmani
FD Üye
Piramit Mozaik Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 paket kakaolu petibör
- 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet muz
- 1 paket kakaolu pasta kreması
- 1.5 su bardağı süt
Piramit Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Puding için olan materyallerimizin hepsini bir tencereye alıp karıştırıyoruz.
- Orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Kaynayan pudingimizin altını kısıp 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
- Tezgahın üzerine streç sinema seriyoruz.
- Bisküvilerimizi üç enine dört uzunluğuna olacak biçimde sıralıyoruz.
- Pudingimizden bir ölçü koyup yayıyoruz.
- Bir kat daha bisküvi döşüyoruz ve tekrar puding döküyoruz.
- Akabinde muzlarımızı soyup tatlımızın ortasına sıralıyoruz.
- Kenarlarına ise bisküvi sıralayıp puding döküyoruz.
- Streç sineması bi sağdan bir soldan kapatıp buzdolabında bir saat kadar dinlendiriyoruz.
- Bir kabın içerisine bir buçuk su bardağı sütü döküp üzerine pasta kremamızı döküyoruz.
- Yoğunlaşana kadar çırpıyoruz. Buzluktan tatlımızı alıp streçten ayırıyoruz.
- Üzerine pasta kremasını yayıp düzeltiyoruz.
- Çatalla çekil verip dilediğimiz üzere süslüyoruz. Servise hazır tatlımızı afiyetle yiyebilirsiniz. Yaptığım form tam piramit halini almadı, bisküvileri yan biçimde dizmem gerekiyordu artık bi dahaki sefer yapacak olanlar yan dizerse daha muntazam olur. ???? şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.