Pırasa Boreği Tarifi
Pırasa Boreği yapılışı
Pırasa Boreği nasıl yapılır
Pırasa Boreği Tarifi Resimli
imagespirasaboregitarifiresimli5ad43b1e3d613
Malzemeler:
3 adet yufka
1 adet yumurta
500 gr pırasa
2 adet orta boy havuc
Yarım cay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı yoğurt
tuz
fırın tepsisini yağlamak icin margarin
Yapılışı:
Pırasaların ayıklayıp yıkayın İster ince ince kıyın, esterseniz 23 parcaya boreke rondodan gecirin Havucları soyup rendeleyin
Geniş bir tavaya 23 yemek kaşığı sıvıyağ koyarak uzerine pırasaları ekleyin ve orta ateşte 56 dakika kadar soteleyin
Pırasalar hafifce olduğunde uzerine rendelediğiniz havucları ve tuzunu ekleyerek 23 dakika daha soteleyin (Ben ocak başında cok vakit kaybetmemek icin havucları soteledikten sonra yarım su bardağı sıcak su katıp tavanın uzerini bir kapak ile kapatıyorum Suyunu cekinceye kadar kısık ateşte pişiriyorum)
Pişen harcı soğumaya bırakın Boreğin harcı icin derin bir kapta
Fırın tepsisini iyice yağlayın (ben genellike margarin kullanırım) 1 adet yufka tepsiden taşacak şekilde serin ve yumurta fırcası yada catal yardımıyla hazırladığınız yoğurtlu harctan surun
Her koyduğunuz yufka katına, yoğurtlu sostan surun ve pırasalı harctan yayarak yufkanın kenarda kalan parcaları ile ustunu kapatın
En son kata gelince en altta kalan geniş yufkayı boreğin uzerine duzgunce kapatın Kalan sostan uzerine surun ve corekotu serpin180 derece onceden ısıtılmış fırında guzelce kızarana kadar pişirin
Pırasa Boreği yapılışı
Pırasa Boreği nasıl yapılır
Pırasa Boreği Tarifi Resimli
imagespirasaboregitarifiresimli5ad43b1e3d613
Malzemeler:
3 adet yufka
1 adet yumurta
500 gr pırasa
2 adet orta boy havuc
Yarım cay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı yoğurt
tuz
fırın tepsisini yağlamak icin margarin
Yapılışı:
Pırasaların ayıklayıp yıkayın İster ince ince kıyın, esterseniz 23 parcaya boreke rondodan gecirin Havucları soyup rendeleyin
Geniş bir tavaya 23 yemek kaşığı sıvıyağ koyarak uzerine pırasaları ekleyin ve orta ateşte 56 dakika kadar soteleyin
Pırasalar hafifce olduğunde uzerine rendelediğiniz havucları ve tuzunu ekleyerek 23 dakika daha soteleyin (Ben ocak başında cok vakit kaybetmemek icin havucları soteledikten sonra yarım su bardağı sıcak su katıp tavanın uzerini bir kapak ile kapatıyorum Suyunu cekinceye kadar kısık ateşte pişiriyorum)
Pişen harcı soğumaya bırakın Boreğin harcı icin derin bir kapta
Fırın tepsisini iyice yağlayın (ben genellike margarin kullanırım) 1 adet yufka tepsiden taşacak şekilde serin ve yumurta fırcası yada catal yardımıyla hazırladığınız yoğurtlu harctan surun
Her koyduğunuz yufka katına, yoğurtlu sostan surun ve pırasalı harctan yayarak yufkanın kenarda kalan parcaları ile ustunu kapatın
En son kata gelince en altta kalan geniş yufkayı boreğin uzerine duzgunce kapatın Kalan sostan uzerine surun ve corekotu serpin180 derece onceden ısıtılmış fırında guzelce kızarana kadar pişirin