elektronikci
FD Üye

Pırasa Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet yufka
- 1 kilo pırasa
- 2 tane havuç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 tane yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Çörek otu
- Susam
Pırasa Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasaları ayıklayıp, pakça yıkayıp, ince ince doğrayıp sıvı yağ koyduğumuz tencereye alıyoruz.
- Onlar yumuşarken havuçları temizleyip rendeliyoruz ve yumuşayan pırasalara ekleyip kavuruyoruz.
- Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip altını kapatıyoruz.
- Yufkayı açıp üzerine süt, yoğurt, yumurta ve sıvı yağ ile hazırladığımız harçtan kaşıkla gezdiriyoruz.
- Pırasalı harcımızdan serpiştiriyoruz yufkanın her yerine ve rulo olarak sarıyoruz.
- Gül böreği üzere sarıp yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz.
- Bitince kalan sıvı harcı böreğin üzerine döküp çekmesini bekliyoruz.
- Bir yumurta sarısı üzerine sürüp çörek otu susamı döküp fırına veriyor.
- 180 derece evvelce ısınmış fırında yakalık 45 dakika pişirip sıcak servis ediyoruz.