Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pırasa Böreği

Pırasa Böreği

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pirasa-boregi.jpg

Pırasa Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet yufka
İç harcı için;
  • 1 kilo pırasa
  • 2 tane havuç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
Sosu için;
  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
Üzeri için;
  • Çörek otu
  • Susam

Pırasa Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pırasaları ayıklayıp, pakça yıkayıp, ince ince doğrayıp sıvı yağ koyduğumuz tencereye alıyoruz.
  2. Onlar yumuşarken havuçları temizleyip rendeliyoruz ve yumuşayan pırasalara ekleyip kavuruyoruz.
  3. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip altını kapatıyoruz.
  4. Yufkayı açıp üzerine süt, yoğurt, yumurta ve sıvı yağ ile hazırladığımız harçtan kaşıkla gezdiriyoruz.
  5. Pırasalı harcımızdan serpiştiriyoruz yufkanın her yerine ve rulo olarak sarıyoruz.
  6. Gül böreği üzere sarıp yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz.
  7. Bitince kalan sıvı harcı böreğin üzerine döküp çekmesini bekliyoruz.
  8. Bir yumurta sarısı üzerine sürüp çörek otu susamı döküp fırına veriyor.
  9. 180 derece evvelce ısınmış fırında yakalık 45 dakika pişirip sıcak servis ediyoruz.
Pırasa Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,708Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt