Pırasa Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 kol pırasa
- 1 adet havuç
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı lor peynir
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay bardağı ince bulgur
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Susam ve çörek otu
Pırasa Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sıvı yağ koyalım.
- Üzerine doğradığımız pırasaları ve rendelediğimiz havuçları ekleyelim.
- Pırasalar biraz yumuşayınca altını kapatalım.
- Bir kapta bulgurumuzun üzerine sıcak suyu dökelim.
- Ayrı bir kapta yumurtaları, peynir, unu ve kabartma tozunu birleştirelim sonra ince bulguru ve pırasa karışımını dökelim.
- Baharatları ekleyip yağlı kağıdın üzerine dökelim üzerine susam ve çörek otu ile süsleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına koyalım.
- Üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Pırasa Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı